Νέο βίντεο με τη Μέρκελ να τρέμει

Ποια τα σενάρια σε σχέση με την υγεία της καγκελαρίου;

Article featured image
Article featured image

Μετά το προ λίγων ημερών βίντεο που έδειχνε την καγκελάριο της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, να τρέμει, ένα νέο βίντεο κυκλοφορεί τις τελευταίες ώρες στο διαδίκτυο.

Το νέο περιστατικό έγινε το πρωί της Πέμπτη, κατά την διάρκεια συνάντησής της με τον πρόεδρο της Γερμανίας, Φρανκ-Βάλτερ Στάινμεγιερ, στο Βερολίνο.Η καγκελάριος ταξιδεύει σήμερα με γιατρό της καγκελαρίας και διασώστη από το υπουργείο Υγείας, αεροπορικώς. για την Οσάκα της Ιαπωνίας προκειμένου να παραστεί στη σύνοδο Κορυφής των G20.

Όπως και μετά το προηγούμενο επεισόδιο, δίπλα στον Ουκρανό πρόεδρο στις 18 Ιουνίου, η κυρία Μέρκελ ακολουθεί το πρόγραμμά της χωρίς να αλλάξει το παραμικρό.Το δεύτερο τρέμουλο που εμφάνισε και πάλι δημοσίως όμως, πυροδότησε εκ νέου σενάρια ότι κάτι τρέχει με την υγεία της, ειδικά αφού η δικαιολογία περί «αφυδάτωσης», δεν είναι πλέον δυνατόν να ευσταθεί.

Ανησυχώντας για την υγεία της Γερμανίδας Καγκελαρίου, τα γερμανικά ΜΜΕ επιστράτευσαν ειδικούς προκειμένου να αποκωδικοποιήσουν το τρέμουλο της Μέρκελ και τι μπορεί να κρύβεται πίσω από αυτό.

Ο καθηγητής Κριστόφ Σπεχτ δίνει την δική του εκδοχή σε συνέντευξή του στο γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο «RTL» απορρίπτοντας το αρχικό σενάριο περί αφυδάτωσης.

«Θα μπορούσε να είναι μία λοίμωξη. Αν και, εκ του μακρόθεν, δεν μπορεί κανείς να κάνει διάγνωση, βλέπω ότι η Καγκελάριος δεν έχει αδυναμία εξαιτίας της ζέστης. Η Άνγκελα Μέρκελ βρίσκεται μέσα στο Προεδρικό Μέγαρο όπου τα δωμάτια έχουν σίγουρα κλιματισμό», εξηγεί ο Γερμανός επιστήμονας και προσθέτει:

«Η Άνγκελα Μέρκελ έχει τρέμουλο. Κι επειδή αυτό περνά γρήγορα, θα μπορούσε να οφείλεται σε μία λοίμωξη, η οποία συχνά έχει ως αιτία μια άλλη νόσο, όπως για παράδειγμα, μια νεφρική νόσο ή ακόμη και σηψαιμία, κάτι όμως που αποκλείω αφού η Μέρκελ μπορούσε να σταθεί όρθια. Ίσως επίσης υπέστη υπογλυκαιμία, κάτι που θα μπορούσε να παραπέμψει σε διαβήτη. Ωστόσο, μια νευρολογική νόσος που να σχετίζεται με την ηλικία της, όπως το Πάρκινσον, το αποκλείω», ξεκαθαρίζει ο καθηγητής Σπεχτ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ