Το νέο βίντεο κλιπ της Κρίστα Παπίστα γυρίστηκε στο νοτισμένο τοπίο της κυπριακής υπαίθρου

Τις ημέρες του Πάσχα, υπό τη σκιά των εγκλημάτων του κατά συρροή δολοφόνου Νίκου Μετάξα, ετοιμαζόταν το Caravagio και αυτό δεν είναι άσχετο.

Article featured image
Article featured image

Η Κύπρια καλλιτέχνης εδώ και χρόνια έχει δημιουργήσει ένα δικό της μουσικό ρεύμα, το οποίο εν πολλοίς βασίζεται στην οπτικοποίησή του. Είτε την γουστάρεις είτε δεν την αντέχεις, δεν μπορείς να μην την αναγνωρίσεις το γεγονός πως κάθε κομμάτι της δεν γράφεται απαίδευτα, αλλά γίνεται με σκοπό να πλήξει και να θίξει τον illustration καθωσπρεπισμό μας. Και το καταφέρνει.

Το νέο της κομμάτι, το Caravaggio, από το άλμπουμ Sultana, είναι ένα κομμάτι για το χρόνο που περνά και τα τραύματα που αφήνουμε πίσω (μας), άσχετα εάν αυτά παραμένουν ακόμη ανοιχτά.

Τη σκηνοθεσία του βίντεο κλιπ, ανέλαβε ο ταλαντούχος Κύπριος σκηνοθέτης Αλέξανδρος Πισσούριος, ο οποίος τοποθέτησε την Κρίστα Παπίστα να περιφέρεται στο νοτισμένο από την υγρασία τοπίο της κυπριακής υπαίθρου, το οποίο χρωματίστηκε με την αφρικανική σκόνη που έπληττε, την περίοδο του Πάσχα, την Κύπρο.

Ένα απόκοσμο σκηνικό που παντρεύει το φολκόρ στοιχείο της υπαίθρου παντρεύεται με θρησκευτικές αναφορές και καταλήγει σε επαναδιαπραγμάτευση των πολιτιστικών αφηγήσεων της νήσου.


Σκηνοθεσία: Alexandros Pissourios

Μουσική: Krista Papista

Garments & Props: Christos Kyriakides

Μαλιά: Blow Cy

Make up: Andreas Zen

Edit, Grade: Alexandros Pissourios

16mm Lab: Cinelab London

Ευχαριστίες στους: Nikos Pan, Nana Michaelidou

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ