Η Κύπρος δεν αντέχει άλλους νεκρούς στην άσφαλτο

Σε ένα 24ωρο χάθηκαν τρεις άνθρωποι και συνεχίζουμε.

Article featured image
Article featured image


Από την Reaction Cyprus

Ακόμα μια φορά, οι δρόμοι της Κύπρου βάφτηκαν με αίμα, οικογένειες ντύθηκαν στα μαύρα και νέοι άνθρωποι έχασαν τόσο άδικα τη ζωή τους. Σε ένα 24ωρο χάθηκαν τρεις άνθρωποι και όπως δείχνουν και τα στατιστικά, το καλοκαίρι θα είναι εξίσου δύσκολο στον τομέα της οδικής ασφάλειας. Η Μονάδα Οδικής Ασφάλειας του REACTION επαναφέρει το θέμα της αύξησης των ποινών για την αναχαίτιση των τροχαίων συγκρούσεων μετά και τις τελευταίες τροχαίες συγκρούσεις. Ταυτόχρονα, απαιτείται η άμεση επέμβαση σε επικίνδυνα σημεία του οδικού δικτύου και διόρθωση τους με σωστές αλλά γρήγορες παρεμβάσεις.


Ο Πρόεδρος του REACTION, Μάριος Σταύρου, τόνισε ότι πρέπει να συζητηθούν και να ψηφιστούν άμεσα οι τροποποιήσεις του νομοθετικού πλαισίου και να ενισχυθεί η οδική ασφάλεια. ΠΡΕΠΕΙ να ψηφιστούν πριν κλείσει η Βουλή για τις καλοκαιρινές διακοπές. Χάνονται ανθρώπινες ζωές, κλείνουν σπίτια, δεν υπάρχει άλλο περιθώριο. Καλώ προσωπικά τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Πρόεδρο της Βουλής και όλους τους βουλευτές να προωθήσουν τα μέτρα που έχουν ενώπιον τους, υπογραμμίζει ο Μάριος Σταύρου.

Αν πρέπει να μπουν διπλές και τριπλές συνεδρίες κάθε εβδομάδα στις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής να το πράξουν άμεσα και να συζητηθούν τα μέτρα. Αν πρέπει να αποδεσμευτούν κονδύλια για ενίσχυση ή/και βελτίωση του οδικού δικτύου να το πράξουν άμεσα. Αν πρέπει να γίνουν διαμορφώσεις στο πλαίσιο για άμεση εγκατάσταση του συστήματος φωτοεπισήμανσης να το πράξουν άμεσα, καταλήγει ο Πρόεδρος του REACTION.

Καλούμε ακόμα μια φορά όλους τους αρμόδιους φορείς να λάβουν τα μέτρα τους γιατί η Κύπρος δεν αντέχει άλλους νεκρούς στην άσφαλτο. Οφείλουν να προστατεύσουν την νεολαία αλλά και ολόκληρη την κοινωνία. Εάν πρέπει να ανασχεδιαστεί ολόκληρη η στρατηγική για την οδική ασφάλεια τότε να το πράξουμε πριν χάσουμε και άλλους νέους. Πρέπει να επενδύσουμε στην εκπαίδευση, στην έρευνα και στις καλές πρακτικές στην οδική ασφάλεια που σε συνάρτηση με ένα αυστηρό νομοθετικό πλαίσιο θα βελτιώσουν την οδική ασφάλεια στην χώρα μας. Δεν θα ανακαλύψουμε τον τροχό σε αυτή την χώρα, ας ακολουθήσουμε πετυχημένα παραδείγματα άλλων χωρών.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ