Έκανε την πιο ηρωική πράξη και συνελήφθη

Ελλιμενίστηκε το Sea Watch και συνελήφθη η πλοίαρχος.

Article featured image
Article featured image

Το Sea Watch αψήφησε τα ξημερώματα του Σαββάτου την απαγόρευση των ιταλικών αρχών και ελλιμενίστηκε στο ιταλικό νησί Λαμπεντούζα με την αστυνομία να συλλαμβάνει την πλοίαρχο Κάρολα Ρακέτε, και τους 40 μετανάστες να παραμένουν αποκλεισμένοι στο πλοίο.

Στα πλάνα της κρατικής τηλεόρασης RAI η νεαρή καπετάνισσα του πλοίου Κάρολα Ρακέτε φαίνεται να μεταφέρεται από τις αστυνομικές δυνάμεις.

Η RAI τόνισε ότι συνελήφθη γιατί «προέβαλε αντίσταση σε ένα πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού» και πρόσθεσε ότι βρίσκεται αντιμέτωπη με ποινή έως και δέκα χρόνια κάθειρξη.

«Μόλις συνελήφθη», επιβεβαίωσε ο Νεουγκεμπάουερ στο Γαλλικό Πρακτορείο. Το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA μετέδωσε ότι ένα σκάφος των ιταλικών τελωνειακών αρχών με αλλεπάλληλες προσπάθειες επιχείρησε να αποτρέψει τον ελλιμενισμό του Sea Watch, αλλά αναγκάστηκε να φύγει από τη μέση ώστε να μην παγιδευτεί σε προβλήτα.

Πριν μερικές εβδομάδες, η Rackete περισυνέλεξε από τη θάλασσα 42 ναυαγούς μετανάστες με σκοπό να τους μεταφέρει σε ένα ασφαλές μέρος για να ζήσουν. Ωστόσο η απαγόρευση του Υπουργού Εσωτερικών της Ιταλίας, Ματέο Σαλβίνι, προς όλα τα διασωστικά πλοία με μετανάστες, να μην εισέρχονται στα ιταλικά χωρικά ύδατα, άφησε πολλά πλοία να περιμένουν για μέρες ανοιχτά της θάλασσας, όπως συνέβη και με το Sea Watch 3, το οποίο για δύο εβδομάδες περίμενε στη μέση της θάλασσας χωρίς καμία ανταπόκριση.

Η Rackete, ωστόσο, βλέποντας τους ναυαγούς να εξαντλούνται και τον κόσμο να μην αντέχει άλλο αυτή την εξαθλίωση, πήρε την απόφαση να σπάσε την απαγόρευση Σαλβίνι και να εισέλθει στα ιταλικά χωρικά ύδατα, πιάνοντας λιμάνι στο νησί Λαμπετούσα, την περασμένη Τετάρτη.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ