Αντίδοτο στο δηλητήριο της εποχής

Απογοήτευση για τον Στέφανο, αφού δεν κατάφερε να περάσει στους 8 του Roland Garos.

Μετά από 5 ώρες και ένα συγκλονιστικό παιχνίδι, ο Ελβετός Στάνισλας Βαβρίνκα κατάφερε να κερδίσει με 3-2 σετ τον Έλληνα τενίστα, με την απογοήτευση του δεύτερου να είναι έκδηλη. Στη συνέντευξη Τύπου ο Στέφανος Τσιτσιπάς τα έβαλε με τον εαυτό του κυρίως για τα πολλά αβίαστα λάθη που έκανε.


Όσοι είδαν το παιχνίδι αλλά κυρίως τον τρόπο που ο ίδιος αντιμετώπισε την ήττα του, έχουν μια καλή κουβέντα να πουν για αυτό τον πολλά υποσχόμενο αθλητή.

Ανάμεσα στα πολλά που διαβάσαμε είναι και η ανάρτηση του Βασίλη Βασιλειάδη. Διαβάστε την πιο κάτω αυτούσια:

Στη χώρα που όλοι τρώγονται με όλους για το ποιος είναι χειρότερος από τον χειρότερο, έρχεται ένας εικοσάχρονος τσογλάνος να μας πει ότι μετά από 5 ώρες αγώνα στο ανώτατο επίπεδο παγκοσμίως ο οποίος χάθηκε στο τελευταίο σφύριγμα, το μόνο που έχει να πει είναι πώς να γίνει καλύτερος. Ρε Stefanos Tsitsipas πας καλά;

Αντί να τα βάλεις με τη ζέστη, με τον αντίπαλο, με το κοινό, με τον διαιτητή και φυσικά με την κωλοτύχη που ήθελε τους βουτυρομπεμπέδες Ελβετούς που δεν έχουν πολεμήσει ποτέ στη ζωή τους, εσύ επικεντρώνεται στον εαυτό σου και ταυτόχρονα εξυμνείς και τον «ευνοημένο» Ελβετό;

Ναι, οι 5 ώρες στην οθόνη και ειδικά η στάση απέναντι στην οδυνηρή ήττα είναι ότι μας λείπει και ότι απεγνωσμένα χρειαζόμαστε για αντίδοτο.

Παράδειγμα και καθαρό μάθημα (για όποιον θέλει να το πάρει) στο πως να μετατρέψεις μια οδυνηρή σε ωφέλιμη ήττα που μαθηματικά θα σε οδηγήσει σε μεγαλύτερες νίκες. Γιατί ναι, η χθεσινή ήταν μια τεράστια ήττα που θα φέρει μόνο εξέλιξη σε όλα τα επίπεδα.

Ευχαριστώ για το μάθημα μικρέ...Πιο κάτω και η ανάρτηση που έκανε ο ίδιος ο Τσιτσιπάς αμέσως μετά το παιχνίδι:

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ