Ούτε μία λιγότερη...

Δεν είναι ούτε εγκλήματα πάθους, ούτε θύματα αγάπης. Είναι θύματα ενός εγκλήματος.

Φωτογραφία από την έκθεση «Ρούχα Βιασμού»

Ούτε μία λιγότερη...

Δεν είναι ούτε εγκλήματα πάθους, ούτε θύματα αγάπης. Είναι θύματα ενός εγκλήματος.

Φωτογραφία από την έκθεση «Ρούχα Βιασμού»

Article featured image
Article featured image

Ενός εγκλήματος που προκάλεσε κάποιος που προφανώς θεωρούσε πως έχει το δικαίωμα να αφαιρέσει μία ζωή επειδή του ανήκει (;).

Με αφορμή την πρόσφατη δολοφονία της Σοφίας Ζήνωνος στη Λεμεσό από τον πρώην σύντροφό της, αλλά και τις δολοφονίες 7 γυναικών από τον κατά συρροή δολοφόνο Νίκο Μεταξά, διοργανώνεται αύριο διαμαρτυρία έξω από το Αρχηγείο Αστυνομίας στη Λευκωσία, με σκοπό την αφύπνιση της κοινωνίας αλλά και τον τερματισμό της έμφυλης βίας, η οποία ως φαίνεται εξακολουθεί να διατηρεί υψηλά ποσοστά στην Κύπρο.

Με σύνθημα «ούτε μία λιγότερη»στις 18:00, αύριο Τρίτη 2 Ιουλίου, μαζευόμαστε έξω από το Αρχηγείο της Αστυνομίας γιατί καμία γυναίκα δεν είναι λιγότερη.

«Η βία κατά των γυναικών είναι πολιτική, θεσμική, κοινωνική. Η καταπολέμηση της είναι προτεραιότητα

Η δολοφονία της 26χρονης Σοφίας Ζήνωνος από τον πρώην σύντροφό της, έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά γυναικοκτονιών που συγκλόνισαν και εξόργισαν την κυπριακή κοινωνία, καταδεικνύοντας την επείγουσα ανάγκη για λήψη μέτρων και επίδειξη της απαραίτητης πολιτικής βούλησης σε όλα τα επίπεδα για ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟ ΤΗΣ ΕΜΦΥΛΗΣ ΒΙΑΣ.

Απαιτούμε από την κυπριακή Κυβέρνηση, την Αστυνομία, τη Βουλή και το Δικαστικό Σώμα να αναλάβουν τις ευθύνες τους, θέτοντας το θέμα της έμφυλης βίας ως ΖΗΤΗΜΑ ΑΠΟΛΥΤΗΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ και να συνειδητοποιήσουν ότι ως πολίτες δεν έχουμε άλλη ανοχή απέναντι στους βιασμούς, τις δολοφονίες, τον εκφοβισμό, την κακοποίηση και τις διακρίσεις κατά των γυναικών.

Καλούμε σε επίσπευση των διαδικασιών για εφαρμογή της Σύμβασης της Κωνσταντινούπολης και απαιτούμε από τους πολιτικούς και πολιτειακούς αξιωματούχους να συνειδητοποιήσουν ότι η ανοχή και ο εφησυχασμός που επιδεικνύουν, οι χαμηλές ποινές και η απουσία αποτελεσματικών πρωτοκόλλων ανταπόκρισης της αστυνομίας, των κοινωνικών υπηρεσιών και των υπηρεσιών υγείας απέναντι στα περιστατικά έμφυλης βίας, ΑΠΟΘΡΑΣΥΝΟΥΝ ΚΑΙ ΕΝΘΑΡΡΥΝΟΥΝ τους θύτες.

Η ΣΟΦΙΑ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΣΟΦΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΤΙΜΗ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΥΤΕ 'ΑΤΥΧΟ' ΘΥΜΑ ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗΣ.

37 γυναίκες δολοφονήθηκαν από νυν ή πρώην από το 2000 μέχρι σήμερα στην Κύπρο

39 κλήσεις την ημέρα δέχονται οι υπηρεσίες στήριξης θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας στην Κύπρο

Μία στις πέντε γυναίκες άνω των 15 ετών θα υποστεί βιασμό, ξυλοδαρμό ή άλλης μορφής σωματική βία στη διάρκεια της ζωής της».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ