Βίντεο από την επιχείρηση διάσωσης νεαρού στις Θαλασσινές Σπηλιές του Κάβο Γκρέκο

Ο τραυματισμένος 19χρονος βρισκόταν εγκλωβισμένος στις Θαλασσινές Σπηλιές και λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών στην περιοχή κλήθηκε ειδική ομάδα της ΕΜΑΚ.Βίντεο από την επιχείρηση διάσωσης νεαρού στις Θαλασσινές Σπηλιές του Κάβο Γκρέκο

Ο τραυματισμένος 19χρονος βρισκόταν εγκλωβισμένος στις Θαλασσινές Σπηλιές και λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών στην περιοχή κλήθηκε ειδική ομάδα της ΕΜΑΚ.Article featured image
Article featured image
Η προσέγγιση και οι βουτιές στο σημείο των «θαλασσινών σπηλιών», στο Κάβο Γκρέκο, απαγορεύονται αυστηρά, αφού το έδαφος έχει κριθεί ως επικίνδυνο λόγω αυξημένης διάβρωσης.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΝΕΑΡΟΥ ΑΤΟΜ0Υ από την ΕΜΑΚ με την υποστήριξη μέλων του Πυροσβεστικού Σταθμού Αμμοχώστου και μετά από κινητοποίηση μας απο το ΚΣΕΔ ,19χρονου Ιρλανδού τραυνατισμένου τουρίστα) στην τοποθεσία Θαλασσινές Σπηλιές (Παλάθκια) στην περιοχή Κάβο Γκρέκο. Το ΚΣΕΔ κινητοποίησε δυνάμεις διάσωσης οι οποίες λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών και του υψηλού κυματισμού που επικρατούσαν στην περιοχή δεν κατέστη δυνατόν να επιχειρήσουν τόσο δια θαλάσσης όσο από αέρος.

Posted by Πυροσβεστική Υπηρεσία Κύπρου - Cyprus Fire Service on Friday, 12 July 2019


Στις 17:30, το ΚΣΕΔ Λάρνακας έλαβε πληροφορία που αφορούσε σε πτώση και τραυματισμό ατόμου νεαρής ηλικίας (19χρονου Ιρλανδού τουρίστα) στην τοποθεσία Θαλασσινές Σπηλιές (Παλάθκια), στην περιοχή Κάβο Γκρέκο.


cache_846x3000_Analog_medium_527389_121671_1272019.jpg


Το ΚΣΕΔ κινητοποίησε δυνάμεις διάσωσης οι οποίες λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών και του υψηλού κυματισμού που επικρατούσαν στην περιοχή δεν κατέστη δυνατόν να επιχειρήσουν τόσο δια θαλάσσης όσο από αέρος.

Ως εκ τούτου στο σημείο κλήθηκε ειδική ομάδα της ΕΜΑΚ από τον σταθμό της Κοφίνου, η οποία ανέσυρε τον νεαρό και τον παρέδωσε σε ασθενοφόρο της Υπηρεσίας Ασθενοφόρων του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥΠΥ) το οποίο αφού του παρείχε προνοσοκομειακή φροντίδα, τον μετέφερε προληπτικά στο Γενικό Νοσοκομείο Παραλιμνίου.


cache_846x3000_Analog_medium_527388_104142_1272019.jpg

cache_846x3000_Analog_medium_527387_95230_1272019.jpg


Με αφορμή το περιστατικό αυτό, το ΚΣΕΔ υπενθυμίζει στο κοινό ότι, σύμφωνα με πρόσφατη απόφαση των υπεύθυνων κρατικών υπηρεσιών, η προσέγγιση και οι βουτιές στο σημείο των "θαλασσινών σπηλιών" στο Κάβο Γκρέκο απαγορεύονται αυστηρά, καθότι σύμφωνα με επιθεώρηση του Τμήματος Γεωλογικής Επισκόπησης το έδαφος έχει κριθεί ως επικίνδυνο λόγω αυξημένης διάβρωσης.

Σε σχέση με το συμβάν, ο Αρχηγός της Πυροσβεστικής, Μάρκος Τράγκολας, έκανε μια ανάρτηση, αναρωτώμενος ως εξής:

Γιατί κάποιοι λουόμενοι δεν πειθαρχούν στις υποδείξεις των Κρατικών Υπηρεσιών για αποφυγή προσέγγισής τους λόγω του αυξημένου βαθμού επικινδυνότητας. Στο ίδιο έργο θεατές κάθε καλοκαίρι, μέχρι να θρηνήσουμε θύματα.


τραγκολας.png

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ