Τουρκοκύπριος έγινε δότης μυελού για παιδί με λευχαιμία στην Ελλάδα

Όπως μεταδίδουν τα τουρκοκυπριακά Μέσα, ο δότης έδωσε χθες Τρίτη (16/7) το συμβατό μόσχευμα.

Article featured image
Article featured image

Συμβατός δότης μυελού των οστών για ένα παιδί στην Ελλάδα, κρίθηκε Τουρκοκύπριος, ο οποίος βρισκόταν στο αρχείο δοτών του ευαγούς ιδρύματος «Κεμάλ Σαράτσογλου», το οποίο ιδρύθηκε από τον πατέρα του μικρού Κεμάλ, η ιστορία του οποίου μαζί με τον μικρό – τότε – Ανδρέα στην Ελλάδα, είχε το 2000 προσελκύσει χιλιάδες Ε/κ και Τ/κ, που έδιναν αίμα για τα δύο παιδιά.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, το ίδρυμα Κεμάλ Σαράτσιογλου, ο Τουρκοκύπριος έδωσε χθες μόσχευμα, ενώ σημειώνεται ότι μόλις έμαθε πως είναι συμβατός δότης για ένα παιδί στην Ελλάδα, εθελοντικά φρόντισε να κάνει όλη τη διαδικασία που χρειάζεται και προβλέπεται σε αυτές τις περιπτώσεις. «Η μόνη μου επιθυμία είναι το παιδί στην Ελλάδα που κάνει θεραπεία για τον καρκίνο, να γίνει άμεσα καλά. Κανέναν δεν πρέπει να φοβίζει το να γίνει δότης μυελού των οστών».

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι το ίδρυμα, που είναι για παιδιά με λευχαιμία και άλλου είδους καρκίνου, έχει στο αρχείο του 45.000 δότες εκ των οποίων 65 μέχρι σήμερα έχουν βρεθεί συμβατοί και έχουν δώσει μόσχευμα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ