«Έρχεται» αισθητή άνοδος της θερμοκρασίας και υγρασία

Ετοιμαστείτε…

Article featured image
Article featured image

Την Τρίτη, ο καιρός θα είναι παντού κυρίως ηλιόλουστος ενώ το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν λίγες τοπικές νεφώσεις κυρίως στα ορεινά/ημιορεινά σύμφωνα με το Kitasweather.

Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί έως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 2-4 μποφόρ με ριπές που θα φτάνουν τα 5 μποφόρ στα προσήνεμα παράλια. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα, για να ανέλθει έως τους 37 βαθμούς σε εσωτερικά τμήματα του νησιού, 31-33 στα παράλια και 24 στη Χιονίστρα.

Το βράδυ, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί έως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται 2-4 βαθμούς πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα πέσει γύρω στους 23 βαθμούς στο εσωτερικό, 22 έως 24 στα παράλια και στους 13 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Την Τετάρτη, ο καιρός θα είναι παντού κυρίως ηλιόλουστος ενώ το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν λίγες τοπικές νεφώσεις κυρίως στα ορεινά/ημιορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί έως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 2-4 μποφόρ με ριπές που θα φτάνουν τα 5 μποφόρ στα προσήνεμα παράλια. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται 2-4 βαθμούς πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, για να ανέλθει έως τους 39 βαθμούς σε εσωτερικά τμήματα του νησιού, 31-34 στα παράλια και 26 στη Χιονίστρα.

Το βράδυ της Τετάρτης, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Τοπικά κυρίως σε παράλιες περιοχές, περιοχές του εσωτερικού αλλά και κοιλάδες αναμένεται να σχηματιστεί ομίχλη. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως δυτικοί έως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται 2-4 βαθμούς πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα πέσει έως τους 23 βαθμούς στο εσωτερικό, 22 έως 24 στα παράλια και στους 14 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Την Πέμπτη και την Παρασκευή, μετά τη διάλυση της τοπικής πρωινής ομίχλης και χαμηλής νέφωσης, ο καιρός θα καταστεί στις περισσότερες περιοχές κυρίως αίθριος ενώ το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν λίγες τοπικές νεφώσεις στα ορεινά/ημιορεινά. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακά μικρή άνοδο για να φτάσει τους 40 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά τμήματα του νησιού.

Σύμφωνα με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία Κύπρου:

Εποχική χαµηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή.

Σήµερα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά το απόγευµα θα παρατηρούνται αυξηµένες νεφώσεις, κυρίως στα ορεινά. Οι άνεµοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, αρχικά ασθενείς 3 µποφόρ για να καταστούν µέχρι το απόγευµα µέτριοι 4 και παροδικά στα νότια παράλια, µέχρι ισχυροί 5 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη και τοπικά στα νότια το απόγευµα, µέχρι ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα ανέλθει στους 36 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 32 στα νότια και τα ανατολικά παράλια, γύρω στους 30 στα δυτικά και βόρεια παράλια και στους 27 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Το βράδυ ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεµοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί και στα βόρεια παράλια νοτιοανατολικοί, ασθενείς 3 µποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί σταδιακά ήρεµη µέχρι λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα πέσει γύρω στους 22 βαθµούς στο εσωτερικό και τα παράλια και στους 15 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Τετάρτη, την Πέµπτη και την Παρασκευή ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά κατά διαστήµατα θα παρατηρούνται αυξηµένες νεφώσεις, κυρίως στα ορεινά. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει σταδιακά άνοδο για να κυµανθεί πάνω από τους κλιµατικούς µέσους όρους.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ