Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης είναι ένας από τους πρωτεύσαντες των παγκύπριων εξετάσεων

Η CITY επικοινώνησε μαζί του και φυσικά η κουβέντα δεν επικεντρώθηκε μόνο στην πρωτιά στις εξετάσεις.

Article featured image
Article featured image


Κοιτάζοντας σήμερα το πρωί τον πίνακα των υποψηφίων που πρώτευσαν, ανάμεσα στα 13 ονόματα που κατάφεραν να τερματίσουν πρώτοι, υπήρχε ένα όνομα που μας τράβηξε την προσοχή. Αλκίνοος Ιωάννης Ιωαννίδης ή Αλκίνοος Ιωαννίδης, όπως ο ίδιος συστήνεται.

Η πρώτη ερώτηση που του κάνουν όσοι τον γνωρίζουν είναι εάν έχει κάποια συγγένεια με τον επίσης Κύπριο γνωστό τραγουδοποιό. Ωστόσο, όσο περίεργο και αν ακούγεται, πρόκειται για μία απλή συνωνυμία, με τις συμπτώσεις να μην σταματούν εδώ, καθώς ο Αλκίνοος ασχολείται με τη μουσική παίζοντας drums και κιθάρα. Με τον αγαπημένο τραγουδοποιό δεν έχουν γνωριστεί ποτέ από κοντά, όπως αναφέρει στη CITY, αλλά γνωρίζει κάποια από τα τραγούδια του, τα οποία κάποιες φορές παίζει στην κιθάρα του. Παρόλα αυτά, ο νεαρός Αλκίνοος είναι περισσότερο λάτρης της Jazz και Funk μουσικής.



Ο Αλκίνοος με το άριστα που πήρε στις παγκύπριες εξετάσεις, κατάφερε να εξασφαλίσει μία θέση στο τμήμα Αρχιτεκτονικής του Πανεπιστημίου Κύπρου, υλοποιώντας ένα πρόσφατο όνειρό του, αφού όπως ομολογεί, αγάπησε την αρχιτεκτονική στο τελευταίο έτος του σχολείου, όταν ξεκίνησε να κάνει σχέδιο. «Προηγουμένως δεν είχα στο μυαλό μου καθόλου την αρχιτεκτονική, αυτό προέκυψε όταν ξεκίνησα να κάνω σχέδιο και λάτρεψα τις δυνατότητες που σου δίνει αυτός ο κλάδος και την ελευθερία να δημιουργήσεις».

Το απόλυτο στην τελική βαθμολογία δεν ήταν στόχος του, όπως λέει. Ωστόσο σήμερα, βλέποντας το αποτέλεσμα είναι πολύ ικανοποιημένος και περήφανος για όσα κατάφερε και ευχαριστημένος από τον εαυτό του. «Η αλήθεια είναι πως δεν το περίμενα. Είχα αφιερώσει χρόνο στο διάβασμα, αλλά δεν έκανα υπερβολές. Σίγουρα περιόρισα κάποιες εξόδους και έβαλα ένα πρόγραμμα, σίγουρα όμως η δουλειά που έγινε όλο τον προηγούμενο χρόνο, βοήθησε. Δεν τα άφησα όλα για το τέλος».

Παρότι εξασφάλισε θέση στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, ο ίδιος προσβλέπει για μία θέση στο Μετσόβιο Πολυτεχνείο, και πάλι στο Τμήμα Αρχιτεκτονικής. «Είμαι αρκετά ενθουσιασμένος και χαρούμενος για όσα έρχονται και νιώθω ότι έχω όρεξη να κάνω πολλά πράγματα. Και αν με ρωτάς να δώσω κάτι σαν συμβουλή στους επόμενους, είναι πως η προσπάθεια, η κούραση και ο χρόνος που καταβάλλουμε αξίζει κάθε λεπτό», μας λέει ο Αλκίνοος λίγο πριν κλείσουμε.

Ο Αλκίνοος νιώθει αισιόδοξος για το μέλλον, όχι μόνο το δικό του αλλά και του τόπου, αφού όπως λέει, η νέα γενιά, η δική του γενιά φαίνεται να θέλει και να επιδιώκει την αλλαγή με πείσμα και επιμονή.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ