Στα 35 εκατομμύρια το κόστος για τις νέες κάμερες στους δρόμους

Μάλλον κανείς δεν ρώτησε «τιμούλα;» πριν.

Article featured image
Article featured image


Έπειτα από χρόνια συζητήσεων, αναβολών και αρκετών θυμάτων στους κυπριακούς δρόμους από αμελή οδήγηση, προκηρύχθηκε χθες, Δευτέρα 1 Ιουλίου, η προσφορά για την εγκατάσταση και λειτουργία του συστήματος φωτοεπισήμανσης για τροχαίες παραβάσεις, παγκύπρια με 110 κάμερες.

Όπως ανέφερε με δηλώσεις της η Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων κα Βασιλική Αναστασιάδου, μετά το πέρας σύσκεψης για το θέμα της συνδεσιμότητας της Κύπρου, σύμφωνα με τα έγγραφα του διαγωνισμού, ο Ανάδοχος θα εγκαταστήσει 90 σταθερές συσκευές φωτοεπισήμανσης και θα προμηθεύσει 20 κινητές.

Η κα Αναστασιάδου εξέφρασε την πεποίθηση ότι η διαδικασία θα προχωρήσει ομαλά και ότι εντός των τριών μηνών, που προβλέπει η νομοθεσία, το κράτος θα είναι σε θέση να υπογράψει με τον ανάδοχο που θα επιλεγεί, τη συμφωνία για τη εγκατάσταση του συστήματος.

Η πιλοτική λειτουργία του συστήματος αναμένεται να ξεκινήσει το πρώτο εξάμηνο του 2020, ενώ η εγκατάσταση των σταθερών συσκευών φωτοεπισήμανσης αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το 2022, με το κόστος του έργου να υπολογίζεται στα €35.200.000 για τα πρώτα πέντε χρόνια λειτουργίας του συστήματος. Μια χαρά!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ