Αυτό το έργο τέχνης θα το βρεις σε μία εγκαταλελειμμένη βιτρίνα στη Ρηγαίνης

Σ’ ένα ιστορικό και αφημένο κτήριο της παλιάς Λευκωσίας.

Article featured image
Article featured image

Στις αρχές Απριλίου γράφαμε για ένα πολύ ενδιαφέρον project –το Urban Details- το οποίο θα έμπαινε σε μία εγκαταλειμμένη βιτρίνα ενός ιστορικού κτηρίου στο κέντρο της Λευκωσίας και θα του έδινε ζωή, ξανά, για μερικούς μήνες.

Το εν λόγω κτήριο ήταν ο ιστορικός κινηματογράφος Regina Palace, στην οδό Ρηγαίνης, το οποίο για όλο το μήνα Ιούλιο και Αύγουστο άνοιξε ξανά της πόρτες του, έπειτα από πολλές δεκαετίες για να υποδεχτεί την τέχνη.

Το πολιτιστικό ίδρυμα Φανερωμένης 70, αυτούς τους δύο μήνες, παρουσιάζει το νέο έργο του στην βιτρίνα του ιστορικού κινηματογράφου Regina Palace στην οδό Ρηγαίνης.

Πέμπτος καλλιτέχνης του οποίου το έργο θα φιλοξενηθεί στη βιτρίνα είναι ο Μιχάλης Χαραλάμπους.

Το πρότζεκτ αποσκοπεί στην ενεργοποίηση - μέσω εικαστικών παρεμβάσεων - της βιτρίνας του κτιρίου Regina Cinema στην οδό Ρηγαίνης στη Λευκωσία. Το κτίριο το οποίο λειτουργούσε κάποτε σαν κινηματογράφος, σαν μπαρ και ξενοδοχείο, αποτελεί από τη δεκαετία του ’80 μέρος των εγκαταλελειμμένων κτιρίων της πρωτεύουσας. Η βιτρίνα γίνεται αντιληπτή με το παρόν πρότζεκτ σαν ένας εκθεσιακός χώρος μέσω της οποίας το άλλοτε εν λειτουργία μοντερνιστικό αυτό κτίριο θα «επαναλειτουργήσει».

Για οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνηση επικοινωνήστε μαζί μας στο 22663320 ή στο phaneromenis70@gmail.com.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ