Τι αλλάζει σε ένα χρόνο στις παραλίες του Δήμου Λεμεσού

Αιτία τα μειωμένα έσοδα από τη λειτουργία των οργανωμένων παραλιών.

Article featured image
Article featured image

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Σάκη Στυλιανού στην Εφημερίδα Λεμεσός, το γεγονός των μειωμένων εσόδων από τις οργανωμένες παραλίες στην επαρχία Λεμεσού σχολιάστηκε στη Βουλή από τον Υπουργό Εσωτερικών Κωνσταντίνο Πετρίδη.

Συγκεκριμένα, ο ΥΠΕΣ παρέθεσε στοιχεία στα οποία διαφαίνεται πως η Λεμεσός δεν φέρνει στα ταμεία της το αναμενόμενο ποσό, σε σχέση με άλλες πόλεις της Κύπρου.

Όπως αναφέρουν τα στοιχεία τα έσοδα για το Δήμο Λεμεσού από τη λειτουργία οργανωμένων παραλιών, ανέρχονται μόλις σε €156.971, ενώ ο Δήμος Γερμασόγειας είχε για το 2018 έσοδα €100.462. Σε αντίθεση ο Δήμος Αγίας Νάπας είχε έσοδα €2,740.000, ο Δήμος Λάρνακας €1.513.000 και ο Δήμος Πέγειας €1.000.000.

Αιτία, όπως φαίνεται, αποτελεί το γεγονός πως στη Λεμεσό τη διαχείριση των οργανωμένων παραλιών της πόλης και επαρχίας αναλαμβάνουν εδώ και χρόνια ιδιώτες μέσα από προσφοροδότηση, σε αντίθεση με τις άλλες πόλεις που οι ίδιοι οι δήμοι διαχειρίζονται τα κρεβατάκια και τις ξαπλώστρες.

Από το επόμενο καλοκαίρι λοιπόν, ο Δήμος Λεμεσού και η κοινότητα Αγίου Τύχωνα αναλαμβάνουν οι ίδιοι τα ηνία των παραλιών τους. Με αυτό τον τρόπο στοχεύουν στο να δουν τα ταμεία τους να γεμίζουν. Αντίθετα ο Δήμος Γερμασόγειας δεν προτίθεται να αλλάξει πολιτική γιατί δεν θα είναι προς το συμφέρον των δημοτών, όπως αναφέρει ο Δήμαρχος, Κυριάκος Ξυδιάς. Επιπρόσθετα, ο Κοινοτάρχης Επισκοπής Λεύκιος Προδρόμου, θα ακολουθήσει την πεπατημένη που τόσα χρόνια φέρνει ισοζύγιο στα ταμεία.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ