Τη φωνή του Αλέξανδρου πρέπει να την ακούσεις

Είτε σου αρέσει το είδος είτε όχι

Article featured image
Article featured image

Κάποιες φωνές αναμφίβολα αποτελούν μουσικά σημεία αναφορά, έστω και αν το είδος που εκφράζουν δεν εμπίπτει στα δικά μας μουσικά ακούσματα. Όπως η φωνή του Αλέξανδρου Σταυρακάκη, του Έλληνα μπάσου νικητή του 16ου Διεθνούς Διαγωνισμού Τσαϊκόφσκι.

Ο 30χρονος Αλέξανδρος Σταυρακάκης, είναι τραγουδιστής του λυρικού τραγουδιού και αποφοίτησε το 2014 από την τάξη του Δ. Καλαφάτη στο Ωδείο Αθηνών.

Ενώ στη συνέχεια μελέτησε τους L. Ivanova, P. Burchuladze, G. Aragall, B. Fassbaender, M. Petersen και E. Obraztsova για να αποφοιτήσει το 2017 και από τη Μουσική Ακαδημία της Δρέσδης, τάξη του M. Henneberg.

Το 2016 ο Αλέξανδρος Σταυρακάκης κέρδισε τον 3ο Διαγωνισμό Βάγκνερ στη Λειψία, ενώ από το 2018 είναι μέλος της Semperoper της Δρέσδης, όπου ήδη έχει εμφανιστεί κορυφαίους ρόλους όπως ο Colline στη Μποέμ του Πουτσίνι και ο Commendatore στον Ντον Τζιοβάνι του Μότσαρτ, με προγραμματισμένες ήδη τις εμφανίσεις του ως Sparafucile, Don Basilio, Prince Gremin και Uncle Bonze.

Το 2018 ο Αλέξανδρος Σταυρακάκης έκανε παράλληλα το ντεμπούτο του στη Deutsche Oper του Βερολίνου στο Ρέκβιεμ του Verdi ενώ στο Θέατρο Bolshoi τον περασμένο Απρίλιο ως Don Basilio.

Πέρα από τα εξαιρετικά φωνητικά και δραματικά του χαρίσματα, τα οποία υποστηρίζονται και από έναν ρωμαλέο χαρακτήρα και την αντίστοιχη φυσική εικόνα που αμέσως και αβίαστα παραπέμπει στους μεγάλους βαγκνερικούς ρόλους, ο Αλέξανδρος Σταυρακάκης διαθέτει βαθιά ευρύτερη γνώση της μουσικής σε όλα της τα πεδία την οποία και επεκτείνει συνεχώς, γεγονός με καθοριστική συμβολή στη μουσική του ωρίμανση και στην ικανότητά του να αντιλαμβάνεται και να αποδίδει την ουσία των όσων ερμηνεύει.

Πηγή: LIFO

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ