«Ως γονέας ήδη υποφέρει γιατί του έχουν μάθει πως η ομοφυλοφιλία είναι "πρόβλημα”»

Η σύντομη αλλά ουσιαστική τοποθέτηση του Κώστα Γαβριηλίδη (πρώην προέδρου της Accept) σχετικά με τις καταδικαστέες δηλώσεις του Μητροπολίτη.

Article featured image
Article featured image

Πιο κάτω αυτούσιο το σχόλιό του:


Φωτογραφία: Ostap Senyuk / Unsplash

Τραγικά λυπηρό πως αυτές οι ακραία ομοφοβικές δημόσιες δηλώσεις, οι οποίες αναδεικνύουν πάλι «φταίχτη» τη γυναίκα της ιστορίας, γίνονται με απύθμενο στόμφο σε τακτικό ακροατήριο χωρίς να υπάρχει ποτέ τρόπος να μιλήσει κάποιος με πραγματικές γνώσεις για ένα από τα θέματα που εγείρονται.

Τρέμω στην ιδέα πως την ερώτηση την έκανε γονέας ΛΟΑ προσώπου από το ακροατήριο, ο οποίος μόλις έμαθε για τον σεξουαλικό προσανατολισμό του παιδιού του και προσπαθεί να βρει απαντήσεις στον προβληματισμό του. Ρωτά ψάχνοντας μια διέξοδο να διαχειριστεί αυτό που έχει μάθει. Ως γονέας βρίσκεται εκεί, βαθιά θρησκευόμενος, και ήδη υποφέρει από τύψεις γιατί όλη του τη ζωή του έχουν μάθει πως η ομοφυλοφιλία είναι «πρόβλημα».

Τέτοιες τοποθετήσεις είναι πραγματικά επικίνδυνες πέραν από παράνομες. Δεν πρέπει να επιτρέπεται σε ένα δημόσιο πρόσωπο από θέση ισχύος να μπορεί να καταδικάζει και να υποβιβάζει, με τόση ευκολία, τη ζωή κάποιου άλλου, ξέροντας πως δεν θα έχει να λογοδοτήσει σε κανέναν.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ