6 επιλογές που «λανθασμένα» αποφεύγουν οι τουρίστες

Το καλοκαίρι έφτασε και οι περισσότεροι αναζητούμε τον τόπο όπου θα περάσουμε τις διακοπές μας και θα χαλαρώσουμε.

Article featured image
Article featured image

Σίγουρα, το τελευταίο που θέλουμε όταν ταξιδεύουμε είναι να βρεθούμε αντιμέτωποι με πολυκοσμία, προσπαθώντας να διασχίσουμε τα γραφικά στενάκια της πόλης ή να επισκεφθούμε ένα μουσείο και να περιμένουμε σε ατέλειωτες ουρές.

Υπάρχουν, όμως, μερικές επιλογές που τελικά δεν είναι τόσο κακές εμπειρίες όσο φαίνονται, και ίσως στην πραγματικότητα, περάσετε πολύ πιο ωραία απ′ ότι νομίζετε.

Βόλτα με το τουριστικό λεωφορείο

Μην απορρίπτετε την ιδέα αμέσως. Δοκιμάστε το πρώτα και ίσως εκπλαγείτε. Είναι γρήγορα και ευχάριστα και αποτελούν έναν τρόπο να αποκτήσετε μια πρώτη εικόνα της πόλης.Επισκεφθείτε ένα μουσείο

Η επίσκεψη στο μουσείο της πόλης που πρόκειται να επισκεφθείτε αποτελεί μία από τις πιο συνηθισμένες τουριστικές δραστηριότητες. Μπορεί να έχετε στη λίστα σας ένα σωρό εναλλακτικές αντί αυτού, περισσότερο διασκεδαστικές, αλλά επισκεφθείτε τουλάχιστον ένα το οποίο προκαλεί το ενδιαφέρον (έστω και λίγο). Τα μουσεία μπορούν να προσφέρουν μια εξαιρετική εμπειρία την οποία να απολαύσετε με τον δικό σας ρυθμό.Πηγαίνετε για πεζοπορία

Ακούγεται βαρετό. Είναι κατανοητό ότι ίσως δεν είναι το πρώτο που έχετε στο μυαλό σας να κάνετε όταν ταξιδεύετε. Είναι όμως ένας πολύ καλός τρόπος να κάψετε τις επιπλέον θερμίδες που πήρατε κατά την διάρκεια των διακοπών, ενώ απολαμβάνετε και μια βόλτα στην φύση. Ένας τρόπος για να γνωρίσετε την πλούσια ιστορία της νέας πόλης είναι επισκεφθείτε τα εθνικά πάρκα -αξίζει τον κόπο.


Ανεβείτε στο υψηλότερο κτίριο της πόλης

Πολλές πόλεις έχουν πανύψηλα κτίρια από τα οποία μπορείτε να έχετε την καλύτερη θέα και να προσέξετε λεπτομέρειες ή μέρη που θέλετε να επισκεφτείτε που προηγουμένως δεν είχατε σκεφτεί. Μπορεί η ιδέα να ξοδέψετε 20 ολόκληρα λεπτά παρατηρώντας την πόλη από ένα κτίριο να μην μοιάζει και η καλύτερη, αλλά μπορεί να εκπλαγείτε. Τολμήστε το!


Επισκεφθείτε έναν τόπο λατρείας

Ανεξάρτητα από τις θρησκευτικές σας πεποιθήσεις θα ήταν μια ωραία ιδέα να επισκεφθείτε έναν καθεδρικό ναό, τζαμί ή ένα άλλο τόπο λατρείας όταν ταξιδεύετε. Υπάρχει λόγος που εκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο επισκέπτονται την Παναγία των Παρισίων στο Παρίσι ή τον καθεδρικό ναό της Κολωνίας. Και όχι, δεν είναι επειδή δεν έχουν κάτι καλύτερο να κάνουν. Είναι μια «απόδραση» από την πόλη και μια ματιά στην ιστορία χιλιάδων χρόνων.


Παρακολουθείστε έναν αθλητικό αγώνα

Μπορεί να μην είστε ένας αθλητικό τύπος ή τύπισσα. Τι θα χάσετε, όμως, αν παρακολουθήσετε έναν αγώνα ποδοσφαίρου, μπάσκετ ή οτιδήποτε άλλο σας τραβάει έστω και λίγο το ενδιαφέρον; Η απάντηση είναι, τίποτα. Οι αθλητικές εκδηλώσεις είναι ένας εξαιρετικός τρόπος να μιλήστε με ντόπιους, να γευτείτε το τοπικό hot dog και να συζητήσετε για αυτό αργότερα με τους υπόλοιπους ενοίκους στο μπαρ του ξενοδοχείου. Εξάλλου, πολλά γήπεδα αποτελούν σημείο αναφοράς από μόνα τους.

HUFFINGTONPOST

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ