Ο Κυριάκος προσπαθεί να βοηθήσει τα παιδιά να μορφωθούν… για να ξεφύγουν από τη φτώχια

Με μια (μικρή έστω) εισφορά συμβάλλουμε έτσι ώστε να φτιαχτεί μια βιβλιοθήκη -στη θέση αυτής που βλέπεις στην κεντρική φωτογραφία.

Article featured image
Article featured image

Ο Κυριάκος Χρυσοστόμου βρίσκεται αυτές τις μέρες στην Κένυα, ως εθελοντής (βοηθός δασκάλου). Έχει πετύχει ήδη τον ένα στόχο του, ενώ με τη δική μας συμβολή μπορεί σύντομα να πετύχει και τον δεύτερο.

Διάβασε παρακάτω το μήνυμά του στο Facebook:


Τον Ιούλιο του 2019, θα είμαι εθελοντής ως βοηθός δασκάλου σε μια πολύ φτωχή περιοχή στην Κένυα. Ο στόχος του Εκπαιδευτικού Προγράμματος στο οποίο θα εμπλακώ, είναι η μεγιστοποίηση της πρόσβασης στην εκπαίδευση μέσω εξαιρετικά χαμηλού κόστους κοινοτικών σχολείων στις φτωχογειτονιές σε Likoni και Nairobi, κάτι που θα βοηθήσει τα παιδιά να ξεφύγουν από τη φτώχεια το ταχύτερο.

Η προσπάθειά μας είναι να μαζέψουμε κάποια χρήματα για να δώσουμε στο σχολείο, έτσι ώστε να αγοραστούν προμήθειες για τις τάξεις τους. Για να καταλάβετε για τη κατάσταση μιλούμε, η περιοχή είναι τόσο φτωχή που οι μαθητές σε κάθε τάξη συχνά μοιράζονται ένα σβηστήρι μεταξύ τους. Οπότε, ακόμα και μια μικρή εισφορά του 1 ευρώ θα είναι μια τεράστια βοήθεια για αυτά τα παιδιά και τους δασκάλους τους.

Οι πρώτοι δύο στόχοι του Κυριάκου είναι, πρώτο να κτιστεί μια βιβλιοθήκη και δεύτερο να αγοραστεί εκπαιδευτικό υλικό και γραφική ύλη.

Όπως μαθαίνουμε πάντως από το τελευταίο ποστ του Κυριάκου, ο δεύτερος στόχος έχει εκπληρωθεί, οπότε χάρη στις εισφορές μια νέα εποχή αρχίζει για τα 90 παιδιά και τους 4 δασκάλους στο σχολείο του Αγίου Πέτρου.

kyriacos_kenya.png

kyriacos_kenya2.jpg


Με μια εισφορά δική μας, έστω μικρή, η υφιστάμενη βιβλιοθήκη της κεντρικής φωτογραφίας θα μπορεί να μετατραπεί σε μια κανονική βιβλιοθήκη με χώρο για τα βιβλία, με ένα μεγάλο τραπέζι για διάβασμα και μελέτη, κάποιες καρέκλες κλπ.


ΠΡΟΣΦΕΡΕ ΑΝ ΘΕΣ ΚΙ ΕΣΥ, ΒΟΗΘΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΚΥΡΙΑΚΟ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ