Ένα αλλιώτικο βίντεο μέσα από το εγκαταλελειμμένο ξενοδοχείο Βερεγγάρια

Η υποταγή και η περιφρόνηση στην πιο «σκληρή» εκδοχή της.

Article featured image
Article featured image

Κατά καιρούς έχουμε προβάλλει διάφορα βίντεο και άλμπουμ φωτογραφιών από το πάλαι πότε εμβληματικό ξενοδοχείο Βερεγγάρια στον Πρόδρομο, το οποίο εδώ και δεκαετίες μένει αφημένο να υποτάσσεται στην περιφρόνηση του χρόνου και του κόσμου, χάνοντας μέρα με τη μέρα την αίγλη του.

Πριν λίγο καιρό, η ομάδα ΦΧΨ Heritage Design, ανέλαβε να «τρέξει» ένα ιδιαίτερο project αφιερωμένο κατ’ εξοχήν στη Βασίλισσα Βερεγγάρια και την επίδραση που είχε στην κυπριακή κοινωνία σε διάφορα και διαφορετικά επίπεδα.

40 και πλέον καλλιτέχνες, δημιουργοί και επιστήμονες, κλήθηκαν να δημιουργήσουν ή να ετοιμάσουν κάτι έχοντας κατά νου τα απομεινάρια ενός ονόματος που στιγμάτισε την Κύπρο.

Το «The Berengaria Project (Υποταγή & Περιφρόνηση)» αποτελεί έναν ύμνο στην ιδιαίτερη αυτή προσωπικότητα το οποίο μάλιστα δομείται σταδιακά και εξελίσσεται προσθέτοντας κάθε τόσο και ένα καινούργιο στοιχείο, ένα καινούργιο έργο, μια καινούργια ιδέα.


Η Άννα Μαρία Χαραλάμπους, ο Κυριάκος Θεοχάρους (video editing), και ο Τάσος Παπαμιχαήλ (μουσική), επιμελήθηκαν ένα βίντεο-παρουσίαση του project με πλάνα από το ερειπωμένο ξενοδοχείο Βερεγγάρια στον Πρόδρομο, τα οποία συνέδεσαν με μερικά από τα έργα που συμμετέχουν στο project σε μία ενδιαφέρουσα εκδοχή τους.

Video editing Anna Maria Charalambous and Kyriakos Theocharous. Music by Tassos Papamichael for ΦΧΨ Heritage Design for the Berengaria Project.

Video editing Anna Maria Charalambous and Kyriakos Theocharous. Music by Tassos Papamichael for ΦΧΨ Heritage Design for the Berengaria Project.

Posted by ΦΧΨ Heritage Design on Tuesday, 6 August 2019

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ