Η ανάρτηση μίας καρκινοπαθούς για το ΓεΣΥ που πρέπει να μας προβληματίσει

Ακούει κάποιος;

Η ανάρτηση μίας καρκινοπαθούς για το ΓεΣΥ που πρέπει να μας προβληματίσει

Ακούει κάποιος;

Article featured image
Article featured image

Φωτογραφία: Unsplash/ Marcelo Leal



Με το ΓεΣΥ να μετρά ήδη δύο μήνες ζωής, ο απολογισμός από ασθενείς, γιατρούς και κυβέρνηση απέχει παρασάγγας, με τις απόψεις και τις γνώμες για την ορθή λειτουργία του νέου συστήματος να διίστανται. Άλλωστε κάθε μεγάλη αλλαγή και δη σε ένα τόσο μείζον ζήτημα όπως αυτό της υγείας, είναι αναμενόμενο πως θα δημιουργήσει φίλους και συμμάχους.

Μια γυναίκα, καρκινοπαθής, ανάρτησε στα κοινωνικά δίκτυα τον προβληματισμό και την αγανάκτησή της σχετικά με τα νέα δεδομένα που προκύπτουν ένεκα του ΓεΣΥ, τα οποία θέλουν τους καρκινοπαθείς πριν επισκεφθούν τον ογκολόγο τους για την καθιερωμένη τους εξέταση, να πρέπει να λάβουν παραπεμπτικό από τον προσωπικό τους ιατρό στο ΓεΣΥ.

Όπως εύλογα αναρωτιέται η γυναίκα που έγραψε την ανάρτηση, πώς γίνεται να υποβάλλεις έναν ήδη ταλαιπωρημένο, από τις χημειοθεραπείες και εξετάσεις, άνθρωπο σε μία επιπλέον χρονοβόρα και δύσκολη διαδικασία, ταλαιπωρώντας τον ακόμη περισσότερο.

Ένα ερώτημα το οποίο έθεσαν στη CITY και άλλοι καρκινοπαθείς οι οποίοι έλαβαν τις προηγούμενες ημέρες ένα μήνυμα sms το οποίο τους ενημέρωνε για τα νέα δεδομένα.


67760608_488799861884164_3414103743069683712_n.jpg


Σαφώς, όταν μπαίναμε στο ΓεΣΥ γνωρίζαμε τις διαδικασίες και τις παραμέτρους, ωστόσο οι αρμόδιοι και όλοι όσοι ανέλαβαν τον σχεδιασμό τους δεν έπρεπε να λάμβαναν υπόψη και αυτές τις ιδιαιτερότητες και να τις διαχειριστούν διαφορετικά; Ή έστω τώρα που τα προβλήματα και οι παραλήψεις είναι χειροπιαστές, ακούει κανείς για να τις διορθώσει;

Ακολουθεί αυτούσια η ανάρτηση:

Πριν από λίγες ώρες πληροφορήθηκα ότι ως καρκινοπαθής για να βλέπω τον ογκολόγο μου πρέπει να παίρνω παραπομπή από τον παθολόγο μου και μετά. Η ενημέρωση έγινε επίσημα με γραπτό μήνυμα sms, και μετά ακολούθησε ένα σοκ και ένας πανικός σε όλους τους καρκινοπαθείς.

Δεν ξέρουν οι κύριοι του ΓεΣΥ ότι οι καρκινοπαθείς, μας είναι ήδη πολύ ταλαιπωρημένοι από χημείο θεραπείες, ακτινοβολίες, πεσμένη ψυχολογία και πρέπει να τους ταλαιπωρούμε με τους παθολόγους του ΓεΣΥ που μπορεί να κάνουν και δύο μήνες να σε δουν. Επίσης πως προστατεύεται ο ασθενής από τα μικρόβια που υπάρχουν στον παθολόγο; Θα πηγαίνουν οι καρκινοπαθείς χωρίς μαλλιά, με μάσκες πολλές φορές, με εμετούς και φρικτούς πόνους στον παθολόγο; Δεν σκέφτεστε την ψυχολογία του ασθενούς κύριοι του Γεσυ, δεν σκέφτεστε τον πόνο, την κακή ψυχολογία; Κάποιοι καρκινοπαθείς από την άλλη δεν αντέχουν καν να μετακινηθούν από το κρεβάτι τους, κάποιοι -από τις θεραπείες- είναι πολύ κουρασμένοι, κάποιοι κάνουν μεταγγίσεις. Σεβαστείτε επιτέλους τον ανθρώπινο πόνο και μην προσπαθείτε να μετατρέψετε εν μια νυχτί τους παθολόγους σε οικολόγους. Χρειαζόμαστε την βοήθειά σας. Θέλουμε να αντιδράσετε όλοι σε αυτή την απόφαση του ΓεΣΥ. Μην ξεχνάτε πως καρκίνος είναι μια ασθένεια που μας αφορά όλους. Το θέμα πρέπει να πάει στη Βουλή.


df.jpg

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ