Η ιστορία του δικού μας Αντώνη

Γιατί τον μικρό Αντώνη, πλέον τον νιώθουμε ως δικό μας παιδί.

Article featured image
Article featured image

Ολόκληρη η Κύπρος, έγινε μια μεγάλη αγκαλιά προκειμένου να βοηθηθεί ο μικρός και να βγει νικητής από αυτή τη μάχη.

Ο μικρός Αντώνης είναι μόλις 22 μηνών κι όμως δίνει την πιο άνιση μάχη.

Η περιπέτεια της υγείας του ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2018, όταν εισήχθη στο Μακάρειο Νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα. Από τον πέμπτο κιόλας μήνα ζωής του διαγνώστηκε με τη εκφυλιστική και καταληκτική νόσο της Νωτιαίας Μυϊκής Ατροφίας τύπου 1.

Μια σπάνια νόσο όπου το μέσο προσδόκιμο επιβίωσης χωρίς θεραπεία ορίζεται στα δύο χρόνια.

Σύμφωνα με τους γονείς του Χρίστο Ανδρέου και Χαρά Θωμά, ο μικρός Αντώνης άρχισε να δίνει συμπτώματα ατονίας και παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπιζε το χαμόγελο δεν έσβησε ποτέ από τα χείλη του.

Σήμερα, μετά από τη θεραπεία που λαμβάνει με το μοναδικό διαθέσιμο φάρμακο που υπάρχει στην Κύπρο, έχει παρουσιαστεί βελτίωση στην κατάσταση του.

Το φάρμακο όμως δεν δρα άμεσα στο αναπνευστικό πρόβλημα με αποτέλεσμα η εξέλιξη της υγείας του να είναι πολύ αργή.

Όταν οι γονείς του άκουσαν ότι η νόσος είναι μη ιάσιμη, μαζί με τη γιατρό του μικρού, άρχισαν να ψάχνουν απεγνωσμένα για μια ηλιαχτίδα στο μαύρο της απόγνωσης, μέσα από έρευνα και άρθρα ανακάλυψαν πως η σωτήρια θεραπεία για τον Αντώνη υπάρχει.

Είναι η γονιδιακή θεραπεία ζόλγκενσμα, την οποία και πρέπει να λάβει το αργότερο μέχρι τον επερχόμενο Οκτώβριο που κλίνει τα 2 του χρόνια.

Κοστίζει 2 εκατομμύρια δολάρια και ο μικρός Αντώνης θα πρέπει να ταξιδέψει μέχρι τις Ηνωμένες πολιτείες της Αμερικής για να επιστρέψει πίσω νικητής.

Σήμερα το πρωί όμως, ακούσαμε την πιο όμορφη είδηση. Το Κράτος αποφάσισε να καλύψει τα έξοδα του μικρού Αντώνη.

Διαβάστε περισσότερα για την απόφαση στο SigmaLive.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ