3 «επικίνδυνα» λάθη που κάνουν οι γυναίκες μετά το σεξ

Αυτές οι συνήθειες θα πρέπει να τεθούν υπό αναθεώρηση τουλάχιστον σε ό,τι αφορά τις γυναίκες.

Article featured image
Article featured image

Σύμφωνα με τη σύγχρονη ιατρική -που εξετάζει με επιφύλαξη κάποια από τα προϊόντα και τις μεθόδους καθαρισμού της ευαίσθητης γυναικείας περιοχής- υπάρχουν 3 λάθη που οι περισσότερες σεξουαλικές ενεργές γυναίκες κάνουν, θεωρώντας ότι φροντίζουν στο έπακρο τις συνθήκες υγιεινής, ενώ αντιθέτως προξενούν προβλήματα.

Το πρώτο από αυτά τα λάθη είναι το σαπούνι εξηγεί ο μαιευτήρας - γυναικολόγος Robert Wool, ο οποίος σε σχετική συνέντευξη του εμφανίζεται επιφυλακτικός ακόμη και με τους ήπιους σάπωνες που προτείνονται για τα γυναικεία γεννητικά όργανα.

«Ας το θέσουμε απλά: ό,τι δεν θα τρώγαμε, δεν το βάζουμε στη συγκεκριμένη περιοχή. Ένα ντους με άφθονο νερό και χωρίς σαπούνι είναι ό,τι πρέπει για να φρεσκαριστεί το σημείο. Το σαπούνι μπορεί να προκαλέσει μία σειρά από αλλεργικές αντιδράσεις ακόμη και χωρίς συμπτώματα. Η παρατεταμένη ξηρότητα του κόλπου είναι μία από αυτές και είναι η αντίδραση της περιοχής στα χημικά καθαριστικά. Αξίζει να θυμόμαστε ότι ο κόλπος είναι ένα από τα αυτο-καθαριζόμενα όργανα του γυναικείου σώματος και οποιοσδήποτε καθαρισμός επιχειρείται στην περιοχή πρέπει να γίνεται με απολύτως ουδέτερα στοιχεία, ακριβώς όπως το νερό», εξηγεί ο γυναικολόγος.


Το δεύτερο λάθος μετά το σεξ που αφορά κυρίως τον γυναικείο πληθυσμό και απολύτως λανθασμένα δεν εντάσσεται στους κανόνες υγιεινής είναι η ούρηση.

Οι περισσότερες γυναίκες θεωρούν ότι η ανάγκη ούρησης μετά το σεξ καλό είναι να καταπιέζεται, καθώς δεν θεωρείται και τόσο σέξι κίνηση, όπως λένε οι γιατροί, όμως πρόκειται για μια ανάγκη που πρέπει να ικανοποιείται άμεσα, κυρίως για λόγους υγείας.

«Κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής αναπτύσσονται βακτήρια, που αν αναβάλλεται η ούρηση, προωθούνται στην ουροδόχο κύστη. Αυτό και μόνο μπορεί να προκαλέσει μία σειρά από λοιμώξεις, κάποιες εκ των οποίων εξαιρετικά επώδυνες. Καλό είναι, μέσα σε λιγότερο από μία ώρα μετά τη σεξουαλική επαφή να έχετε επισκεφθεί το μπάνιο», εξηγεί ο γυναικολόγος.


Το τρίτο λάθος, που οι περισσότεροι (και κυρίως οι περισσότερες) θεωρούν απόλυτα σωστή και υγιεινή συνήθεια είναι το ζεστό μπάνιο αμέσως μετά τη σεξουαλική επαφή.

Όμως, οι ειδικοί επισημαίνουν ότι ειδικά οι γυναίκες με το να βουτούν σε μία μπανιέρα γεμάτη ζεστό νερό και αφρόλουτρο εκθέτουν τον οργανισμό τους σε απίστευτο ρίσκο.

Για τα βακτήρια που μέχρι εκείνη τη στιγμή έχουν αναπτυχθεί στο σώμα -και δη στα γεννητικά όργανα- το ζεστό νερό είναι ένα απόλυτα φιλόξενο περιβάλλον που επιτρέπει την οργιώδη ανάπτυξη και τον πολλαπλασιασμό τους.

Με στοιχεία από τον Independent και τη Lifo

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ