Το κυπριακό διαβατήριο αξίας 2.150.000 ευρώ

Βάσει πρόσφατων στοιχείων, το κυπριακό διαβατήριο είναι το 7ο πιο ισχυρό διαβατήριο στον κόσμο και 1ο πιο ισχυρό στην Ευρώπη, αφήνοντας πίσω χώρες όπως η Αυστρία, η Τουρκία και η Μάλτα.

Article featured image
Article featured image

Στη δημοσιότητα δόθηκε πρόσφατα η έρευνα του CBI Index για το 2019 που δημοσιεύτηκε από την Professional Wealth Management και αφορά τις ισχυρότερες χώρες που βρίσκονται σήμερα στο πρόγραμμα χορήγησης υπηκοότητας.

Το κυπριακό διαβατήριο εμφανίζεται στην 7η θέση, με ποσοστό 66%, στις συνολικά 13 χώρες που βρίσκονται στον πίνακα της κατάταξης, από όλο τον κόσμο. Την πρωτιά λαμβάνουν και φέτος τα νησιά της Καραϊβικής καθώς προσφέρουν ένα πολύ ελκυστικό πακέτο υπηκοότητας με κόστος που ξεκινά από τις 85 χιλιάδες ευρώ και φτάνει μέχρι τις 140 χιλιάδες ευρώ, ανάλογα με τη χώρα.

Η Κύπρος, παρότι 7η στο σύνολο, κατατάσσεται πρώτη ανάμεσα στις ευρωπαϊκές χώρες της λίστας, αφήνοντας πίσω της την Μάλτα (65%), την Τουρκία (61%) την Βουλγαρία (57%) και την Αυστρία (54%).


index2.jpg


Ο Άγιος Δομίνικος κατέκτησε το υψηλότερο σκορ στο δείκτη (91%) και ακολουθούν το Σαιντ Κιτς και Νέβις (89%), η Γρενάδα (87%), η Αγία Λουκία (84%), η Αντίγκουα και Μπαρμπούντα (79%) και το Βανουάτου (78%).

Ο δείκτης εξετάζει 7 πυλώνες οι οποίοι αφορούν την ελευθερία στη διακίνηση, την ποιότητα ζωής, την ευκολία στη διαδικασία έκδοσης διαβατηρίου–εδώ η Κύπρος σημειώνει υψηλά ποσοστά- αλλά και το κόστος επένδυσης που πρέπει να κάνει ο υποψήφιος επενδυτής για να λάβει την ιθαγένεια, σημείο στο οποίο η Κύπρος σημειώνει χαμηλή βαθμολογία καθώς διαθέτει ένα από τα πιο υψηλά επενδυτικά πακέτα ιθαγένειας που αγγίζει τα 2.150.000 ευρώ.


index1.jpg



Στα ατού της Κύρου είναι και το γεγονός πως παρότι η Κύπρος απαιτεί από τους αιτούντες να κατέχουν άδεια διαμονής για τουλάχιστον έξι μήνες, δεν υπάρχει καμία προϋπόθεση φυσικής παρουσίας που να συνδέεται με την άδεια. Οι αιτούντες πρέπει, ωστόσο, να επισκεφτούν το κράτος δύο φορές, μία φορά για την παροχή βιομετρικών δεδομένων και μια φορά για να ορκιστούν.


Τέλος, σημειώνεται ότι η Κύπρος ανακοίνωσε αλλαγές στο επενδυτικό της πρόγραμμα τον περασμένο Μάιο με την πρώτη προσθήκη να αφορά στην υποχρεωτική δωρεά ύψους €75.000 στο Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας για προώθηση της δημιουργίας ενός οικοσυστήματος επιχειρηματικής καινοτομίας και τη δεύτερη, στην υποχρεωτική δωρεά ύψους €75.000 στον Κυπριακό Οργανισμό Ανάπτυξης Γης.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ