Ήξερες ότι στην Κύπρο μόλις 75 γυμναστήρια λειτουργούν με νόμιμη άδεια

Από τα συνολικά 900 που λειτουργούν ανά το παγκύπριο.

Article featured image
Article featured image

Για ακόμη μία χρονιά η έκθεση του Γενικού Ελεγκτή ανέδειξε ένα προβληματικό κομμάτι στον τομέα της άθλησης και πιο συγκεκριμένα στο κομμάτι των ιδιωτικών γυμναστηρίων, καθώς από τα 900 υποστατικά που λειτουργούν σε όλη την Κύπρο, μόλις τα 75 έχουν εξασφαλίσει νόμιμη άδεια λειτουργίας.

Όπως διαφαίνεται από τα στοιχεία που δημοσιεύει ο ΚΟΑ στην ιστοσελίδα του (https://cyprussports.org), τα γυμναστήρια που εξασφάλισαν έως σήμερα άδεια λειτουργίας για το έτος 2019 ανέρχονται μόλις στα 75, από τα σχεδόν 900 γυμναστήρια που υπολογίζεται ότι λειτουργούν ανά το παγκύπριο.

Πιο συγκεκριμένα, στην επαρχία Λευκωσίας λειτουργούν νόμιμα 30 γυμναστήρια, στην επαρχία Λεμεσού 26, στην επαρχία Λάρνακας οκτώ, στην επαρχία Πάφου 10, ενώ στην επαρχία Αμμοχώστου μόλις ένα γυμναστήριο κατέχει άδεια λειτουργίας.

Στην ιστοσελίδα του ΚΟΑ καταγράφονται αναλυτικά τα ονόματα των αδειοδοτημένων γυμναστηρίων, η διεύθυνσή τους, καθώς και το τηλέφωνο των διαχειριστών – ιδιοκτητών τους.

Σημειώνεται ότι κατά το έτος 2018 εξασφάλισαν άδεια λειτουργίας 126 γυμναστήρια. Σε μία προσπάθεια βελτίωσης της κατάστασης, ο ΚΟΑ μελετά τροποποίηση της σχετικής νομοθεσίας με στόχο την αύξηση των αδειοδοτημένων γυμναστηρίων.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ