Πλέον θα κάνεις κράτηση πριν πας στο Λούβρο

Το Λούβρο καλεί τους επισκέπτες να κάνουν κράτηση πριν πάνε…

Article featured image
Article featured image

Με τον αριθμό των επισκεπτών να αναμένεται κοντά στο όριο των 10 εκατομμυρίων ή και να το ξεπεράσει, το δημοφιλέστερο μουσείο στον κόσμο αποδεικνύεται θύμα της ίδιας του της επιτυχίας.

Το μουσείο γνώρισε δύσκολες μέρες τον Ιούλιο εξαιτίας του καύσωνα και της προσωρινής μεταφοράς του διάσημου έργου της Τζοκόντα σε άλλη αίθουσα, λόγω εργασιών ανακαίνισης που πραγματοποιήθηκαν.

Τουρίστες διαμαρτυρήθηκαν έντονα καταγγέλλοντας ότι δεν υπήρχε επαρκής κι έγκαιρη πληροφόρηση στον ιστότοπο του μουσείου.

Μπροστά στην κοσμοσυρροή επισκεπτών, οι οποίοι χρειάζεται να αναμένουν πολλές ώρες, χωρίς μάλιστα σε ορισμένες περιπτώσεις να καταφέρουν καν να μπουν, προτρέπει το κοινό να κάνει κράτηση μέσω διαδικτύου.

Το μέτρο θα καταστεί υποχρεωτικό πριν από το τέλος του έτους.

«Το να γίνονται κρατήσεις επιτρέπει να εξομαλυνθεί η ροή των επισκεπτών στο σύνολο της ημέρας και στο σύνολο της εβδομάδας» εξήγησε ο Βενσάν Πομαρέντ, αναπληρωτής γενικός διοικητής του μουσείου του Λούβρου.
«Με την υποχρεωτική κράτηση», παρατήρησε ο Πομαρέντ, «μπορούμε να ελέγξουμε την είσοδο των επισκεπτών. Ένας επισκέπτης που δεν μπορέσει να μπει στις 10.00 θα επιστρέψει στις 10.30. Ένας επισκέπτης που δεν θα μπορεί να πάει μια μέρα θα επιστρέψει την επομένη».

Με πληροφορίες από το ΚΥΠΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ