Τα 20+ παραδοσιακά φεστιβάλ του Σεπτέμβρη που δεν πρέπει να χάσεις

Γέμισε το αυτοκίνητο με βενζίνη και ετοιμάσου να γνωρίσεις τις παραδόσεις της κυπριακής υπαίθρου.

Article featured image
Article featured image

Μπορεί το καλοκαίρι να φεύγει σιγά-σιγά, ημερολογιακά τουλάχιστον, ο Σεπτέμβρης ωστόσο προμηνύεται ιδιαίτερα ενδιαφέρον μήνας, καθώς πέραν των 20 παραδοσιακών φεστιβάλ θα πραγματοποιηθούν καθ’ όλη τη διάρκειά του σε χωριά της Κύπρου.

Το Check In Cyprus, έφτιαξε μία ολοκληρωμένη λίστα με όλα τα φεστιβάλ που επιβάλλεται να επισκεφθείς αυτό τον Σεπτέμβρη και σου εξηγεί και το γιατί!

Φεστιβάλ «Πίσω στα παλιά»
Πότε: Κυριακή 1η Σεπτεμβρίου
Πού: Δημοτικό Σχολείο Φλάσου-Λινού

Η Φλάσου είναι μικρό χωριό της περιοχής της Σολιάς, της επαρχίας Λευκωσίας, αυτόν τον Σεπτέμβρη μας πάει «Πίσω στα παλιά» μέσα από ένα παραδοσιακό φεστιβάλ! Το Φεστιβάλ, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 1η Σεπτεμβρίου στο Δημοτικό Σχολείο Φλάσου-Λινού, διοργανώνουν τα Κοινοτικά Συμβούλια Λινού-Φλάσου και τα οργανωμένα σύνολα. Πρόκειται για ένα φεστιβάλ που κάνει αναδρομή πίσω στα παλιά, συστήνοντας μας παραδοσιακά επαγγέλματα, όπως αγγειοπλάστης, κατασκευαστής πιθκιαβλιού, τον τρόπο που γίνεται η απόσταξη ζιβανία και η παρασκευή ππαλουζέ και άλλων εδεσμάτων, όπως οι πίτες με μέλι, το χαλούμι και η αναρή, το ψωμί και οι ελιωτές. Ακόμα το φεστιβάλ θα περιλαμβάνει παραδοσιακή μουσική από βιολί και λαούτο, παραδοσιακούς χορούς.... Πάμε να περάσουμε ένα αλλιώτικο απόγευμα, κάνοντας μια γρήγορη αναδρομή για να θυμηθούν οι παλαιότεροι και να γνωρίσουν οι νεότεροι.


Φεστιβάλ Τσακκιστής Ελιάς
Πότε: Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου, 20.00.
Πού: Κεντρική Πλατεία Τσερίου, Λευκωσία

Το Φεστιβάλ Τσακιστής Ελιάς είναι το μακροβιότερο πολιτιστικό γεγονός στο Δήμο του Τσερίου. Με παράδοση πέραν τον 50 χρόνων έχει αγκαλιαστεί από το σύνολο των δημοτών μας και όχι μόνο. Τα τελευταία χρόνια, οι διοργανωτές (Αναγέννηση Τσερίου) επιχειρούν να προβάλουν κομμάτια της λαϊκής παράδοσης και κληρονομιάς του τόπου μας, παλιά παραδοσιακά επαγγέλματα, τα οποία πρόκειται ή έχουν ήδη εκλείψει. Είναι ίσως από τις λίγες ευκαιρίες που δίνονται στους νεότερους να ζήσουν από κοντά κομμάτι της λαϊκής μας παράδοσης και στους παλαιότερους να θυμηθούν τα παιδικά τους χρόνια. Γι' αυτό λοιπόν πάμε στην Κεντρική Πλατεία Τσερίου, την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου, για να απολαύσεις άφθονο φαγητό και ποτό. Όπως και όλα τα προηγούμενα χρόνια, το Φεστιβάλ είναι το αποτέλεσμα εθελοντικής εργασίας και αγάπης προς το θεσμό αυτό από φίλους και μέλη του σωματείου μας. Στο χώρο θα υπάρχει άφθονο Φαγητό και Ποτό.


Διαβάστε την ολοκληρωμένη λίστα στο
CHECK IN CYPRUS.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ