Γιατί έχει ξεφύγει τόσο πολύ η Ελληνική Αστυνομία;

Μετά το μαζικό σύρσιμο προσφύγων από το χώρο που διέμεναν στα Εξάρχεια και το σύρσιμο περαστικού στη μέση του δρόμου, τώρα αποφάσισαν να στραφούν στους γκέι.

Article featured image
Article featured image

Σύμφωνα με καταγγελία που δημοσιεύτηκε στο LGBT περιοδικό Antivirus, o Νίκος Σοφιανός, ένας από τους ιδιοκτήτες του περιοδικού, δέχτηκε ο ίδιος ομοφοβική επίθεση το βράδυ της 29 Αυγούστου κοντά στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αθηνών.

O κ. Σοφιανός περπατούσε με τον σύντροφό του, Δημήτρη, όταν ξαφνικά ένας αστυνομικός ξεκίνησε να τους παρενοχλεί λεκτικά με φράσεις όπως «Κοίτα, τώρα περνούν κάτι παλικάρια, άλλο πράγμα».

Όταν του ζητήθηκε ο λόγος, η παρενόχληση έγινε γρήγορα κανονική επίθεση, η οποία περιλάμβανε μεταξύ άλλων απευθείας κουτουλιά. Αναλυτικά η καταγγελία τους: «Περπατούσαμε εχθές το βράδυ με τον σύντροφό μου προς το Εξάρχεια. Γύρω στις 11:30 περάσαμε από την οδό Βασιλέως Ηρακλείου, πιασμένοι χέρι-χέρι. Εκεί, στα πλαϊνά της εισόδου του Αρχαιολογικού Μουσείου, ήταν σταθμευμένη μια κλούβα των ΜΑΤ, με δύο φρουρούς που κάθονταν απ΄ έξω. Εμείς, ενώ προχωρούσαμε πιασμένοι χέρι-χέρι, ακούσαμε κάποια στιγμή έναν απ΄ αυτούς να λέει: «Κοίτα, τώρα περνούν κάτι παλικάρια, άλλο πράγμα.» Προσπερνώντας τους, ακούσαμε πάλι τον ίδιο αστυνομικό να λέει ειρωνικά: «Άντρακλες σκέτοι» .

Εκείνη τη στιγμή, γυρνάω και τον ρωτάω: «Συγγνώμη, σ΄ εμάς αναφέρεστε»; Εκείνος με τσαμπουκά μου απαντά: «Ναι ρε, υπάρχει κάποιο πρόβλημα;» «Αν αναφέρεστε σ΄ εμάς, μάλλον υπάρχει» , του απαντώ εγώ κι εκείνος, εντελώς, ξαφνικά μου ρίχνει μια κουτουλιά. Από το χτύπημα το κεφάλι μου έγειρε, χτυπώντας με δύναμη τη μύτη του συντρόφου μου, που καθόταν πίσω μου. Στη συνέχεια, αφού μας δήλωσε ότι δεν του αρέσουν οι φάτσες μας, μας είπε να τσακιστούμε να φύγουμε από εκεί. Το επανέλαβε κι ο 2ος αστυνομικός, ο οποίος άπλωσε το πόδι του μπροστά μου για να μου βάλει τρικλοποδιά.

Ευτυχώς, με κράτησε ο σύντροφός μου και δεν έπεσα. Περπατήσαμε γρήγορα μακριά τους σε κατάσταση ΣΟΚ. Λίγο αργότερα, έχοντας βρει κάπως την ψυχραιμία μας, πήραμε τηλέφωνο την αστυνομία για να καταγγείλουμε το περιστατικό. Δεν θα τους περάσει…».

Στο μεταξύ έχει διαταχθεί εισαγγελική έρευνα για το περιστατικό με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, να σχηματίζει δικογραφία για το περιστατικό η οποία θα υποβληθεί στον εισαγγελέα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου - η οποία κάνει λόγο για διαπληκτισμό: «Σχετικά με αναρτήσεις σε ενημερωτικές ιστοσελίδες, αναφορικά με περιστατικό διαπληκτισμού μεταξύ αστυνομικών και πολιτών στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνεται ότι από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας διενεργήθηκε έρευνα υπό την εποπτεία εισαγγελικού λειτουργού, όπου κατέθεσαν τόσο οι εμπλεκόμενοι πολίτες, όσο και οι αστυνομικοί. Για το περιστατικό σχηματίζεται δικογραφία, η οποία θα υποβληθεί στην αρμόδια Εισαγγελία».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ