Ο Παύλος Κοντίδης και πάλι χρυσός

Ο Κύπριος ιστιοπλόος και πάλι μπροστά!

Article featured image
Article featured image

Άλλη μια μεγάλη επιτυχία για τον Κύπριο αθλητή, Παύλο Κοντίδη, ο οποίος κατάκτησε το Παγκόσμιο Κύπελο της Enoshima και το χρυσό μετάλλιο, πραγματοποιώντας μία άρτια εμφάνιση.

Σήμερα, 31 Αυγούστου, έγιναν τρεις ιστιοδρομίες από τις οποίες ο 29χρονος ολυμπιονίκης έλαβε 36 βαθμούς, έναντι 57 του Αυστραλού Wearn και 62 του Γάλλου Bernaz.

Στην κούρσα μεταλλίων της Κυριακής (01/9) θα λάβουν μέρος οι δέκα πρώτοι με το μάξιμουμ που μπορεί να καλύψει ο Αυστραλός, είναι οι 18 βαθμοί, κάτι που σημαίνει πως ο Κοντίδης έχει εξασφαλισμένο το χρυσό.

Είναι το τρίτο Παγκόσμιο Κύπελλο που κατακτάει ο Κύπριος ιστιοπλόος στη μεγάλη του καριέρα. Το πρώτο ήταν στη Μελβούρνη το 2016 και το δεύτερο στο Hyeres το 2017.

Το 2019 έλαβε μέρος σε δύο Παγκόσμια Κύπελλα. Στη Γένοβα τον Απρίλιο όπου ήταν αργυρός – χάνοντας στο νήμα το χρυσό - και σε αυτό της Enoshima, το οποίο ήταν το πρώτο της σειράς 2019–20, η οποία περιλαμβάνει ακόμα τρεις γύρους, το ερχόμενο έτος: Μαϊάμι (Ιανουάριος), Γένοβα (Απρίλιος) και ξανά Enoshima (Ιούνιος).

Το Παγκόσμιο Κύπελλο της Enoshima διεξήχθη στον στίβο όπου σε λιγότερο από δώδεκα μήνες θα γίνουν τα αγωνίσματα της ιστιοπλοΐας των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκυο 2020. Για την ιστορία, το Σάββατο (31/8) ο Κοντίδης είχε μια τρίτη, μια τέταρτη και μια ενδέκατη θέση, η οποία ήταν και η χειρότερή του, σε έναν εξαιρετικό αγώνα.

Άντρια Χήρα/Sigmalive Sport

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ