Όλες οι μέχρι στιγμής πληροφορίες και εξελίξεις στην υπόθεση εξαφάνισης στην Ικαρία

Το κινητό τηλέφωνο που δεν έκλεισε ποτέ, το σήμα που εξέπεμψε κοντά στο ξενοδοχείο και η έκκληση της οικογένειας της Αγγλυκύπριας Αστροφυσικού.

Article featured image
Article featured image

Μυστήριο εξακολουθεί να επικρατεί με την υπόθεση εξαφάνισης της Natalie Christopher, της Βρετανίδας αστροφυσικού, που δηλώθηκε εξαφανισμένη από τον Κύπριο σύντροφό της την περασμένη Δευτέρα, στην Ικαρία, όπου και βρίσκονταν για διακοπές.

Με τις έρευνες, μέχρι στιγμής να μην έχουν αποδώσει καρπούς, μία νέα εξέλιξη έρχεται να ανατρέψει τα δεδομένα. Σύμφωνα με πληροφορίες του υπεύθυνου της διασωστικής ομάδας ερευνών, Μιχάλη Χριστοδούλου, το κινητό της Christopher δεν είχε κλείσει ποτέ από τη στιγμή που χάθηκε.

Μάλιστα, όπως ανέφερε ο κος Χριστοδούλου σε ελληνικό τηλεοπτικό σταθμό, βάσει του σήματος που εξέπεμψε το κινητό, φαίνεται να βρίσκεται σε θαμνώδη περιοχή κοντά στο ξενοδοχείο.

Όπως ξεκαθαρίζει ο υπεύθυνος της διασωστικής ομάδας, το συγκεκριμένο σημείο που εικάζεται πως βρίσκεται το κινητό, είναι ένα δύσβατο σημείο το οποίο είναι μερικώς προσεγγίσιμο με αυτοκίνητο, ενώ ακολούθως πρέπει να το διασχίσεις με τα πόδια. Η εν λόγω θαμνώδης περιοχή απέχει 10 με 15 λεπτά από το ξενοδοχείο οδικώς.

Παρόλα αυτά, ο κος Χριστοδούλου ξεκαθαρίζει πως, παρά τις έρευνες, δεν έχει βρεθεί ακόμη το κινητό, κάτι το οποίο ευελπιστούν πως θα συμβεί πριν απενεργοποιηθεί από μπαταρία και χαθεί το σήμα.


Η έκκληση της οικογένειας της Natalie

Την ίδια ώρα, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, φίλοι και συγγενείς της αγνοούμενης κάνουν δημόσια έκκληση σε όποιον έχει την οποιαδήποτε πληροφορία να επικοινωνήσει με το αστυνομικό τμήμα του νησιού.

Παράλληλα, με ανάρτησή της στο Facebook, η αδελφή της κάνει έκκληση να μην καλούν τη Natalie στο κινητό της γιατί έτσι θα τελειώσει γρηγορότερα η μπαταρία του τηλεφώνου. «Η αδελφή μου Νάταλι Κρίστοφερ αγνοείται από χθες στην Ικαρία της Ελλάδας. Αν έχετε τον αριθμό της, σας παρακαλώ ΜΗΝ την καλείτε. Αυτό θα εξαντλήσει την μπαταρία και η αστυνομία προσπαθεί να βρει τη θέση της με το κινητό της».



1535117_eksafanisi-ginaikas-ikaria.png_2.jpg


Σε δύο διαφορετικά σημεία το στίγμα

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ, το κλιμάκιο αξιωματικών της Ασφάλειας Σάμου και της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών που κατέφτασαν εσπευσμένα στο νησί, εκτός από τους Φούρνους Ικαρίας εντόπισαν άλλο ένα σημείο από το οποίο εξέπεμψε το κινητό της εξαφανισμένης γυναίκας. Ωστόσο, οι συντεταγμένες δεν αποκαλύπτονται, καθώς αυτό θα μπορούσε να επηρεάσει την εξέλιξη των ερευνών.

Από τη στιγμή πάντως που έκλεισε η κεραία των Φούρνων (σ.σ. από την οποία καλύπτεται και η Ικαρία), το σήμα οδηγεί σε πολύ συγκεκριμένη περιοχή.




Η τελευταία επικοινωνία με τον σύντροφό της

Τα ίχνη της γυναίκας χάθηκαν τη Δευτέρα το πρωί, λίγο μετά τις 10π.μ., με τον Κύπριο σύντροφό της να μιλά μαζί της για τελευταία φορά στις 9:30π.μ. Σύμφωνα με τον ίδιο η Νάταλι Κρίστοφερ του είπε ότι είχε βγει για τρέξιμο και θα αργούσε λίγο να επιστρέψει.

Αυτό που κάνει εντύπωση ωστόσο στις Αρχές, όπως αναφέρει μέλος του κλιμακίου της Ασφάλειας Σάμου που διευρευνούν στο νησί, είναι το γεγονός πως ενώ το απόγευμα της Δευτέρας (5/8) το κινητό της απενεργοποιήθηκε, το πρωί της Τρίτης (6/8) ήταν και πάλι ανοικτό και παραμένει έως και αυτή τη στιγμή.

Αυτό προκάλεσε την έκπληξη των αστυνομικών που διερευνούν την υπόθεση στην Ικαρία, καθώς το κινητό της είχε κλείσει τα ξημερώματα της Τρίτης, αλλά άνοιξε εκ νέου το πρωί της ίδιας ημέρας, περίπου 24 ώρες μετά την εξαφάνισή της. Μάλιστα, οι αστυνομικοί έστειλαν δύο SMS τα οποία έμειναν αναπάντητα.

Όπως τόνισε ο αστυνομικός ρεπόρτερ Παναγιώτης Σπυρόπουλος, για την ώρα δεν είναι γνωστό αν το κινητό της το άνοιξε η ίδια ή κάποιος άλλος, στην κατοχή του οποίου βρέθηκε η συσκευή. Το βέβαιο πάντως είναι ότι κάποιος άνοιξε το κλειστό κινητό.




AAFoPSy.jpg



Έρευνες σε όλο το νησί

Drones, σκάφη του λιμενικού, ένα ελικόπτερο της αστυνομίας και ειδικά κλιμάκια της αστυνομίας ερευνούν εξονυχιστικά το νησί, χωρίς αποτέλεσμα μέχρι στιγμής.

Με μία φωτογραφία της ανά χείρας, αστυνομικοί ψάχνουν για ντόπιους ή επισκέπτες αυτόπτες μάρτυρες. Προς το παρόν οι αρχές δεν είναι σε θέση να αποκλείσουν ούτε το ενδεχόμενο ατυχήματος ούτε φυσικά αυτό της εγκληματικής ενέργειας. Άκαρπες ήταν και οι χθεσινές έρευνες με ελικόπτερο της Πολιτικής Προστασίας, ειδικά εξοπλισμένο με θερμικές κάμερες.



emak-vrady-1.jpg



Για όσους επιθυμούν να βοηθήσουν στις έρευνες

Όσοι βρίσκονται κοντά στην Ικαρία ή επιθυμούν να μεταβούν στο νησί για να βοηθήσουν στις έρευνες, μπορούν να επικοινωνήσουν με την Francine στο 0061 414772365 για να τους ενημερώσει σχετικά με τις διαδικασίες και όλα όσα χρειάζονται.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ