Άγνωστος κατάφερε να εισέλθει εντός του ΤΑΕ Λευκωσίας και να βάλει φωτιά σε κτήριο

Έγινε μεν αντιληπτός, αλλά δεν κατάφεραν να το συλλάβουν.

Article featured image
Article featured image

Η «εισβολή» του δράστη έγινε τα ξημερώματα της Τετάρτης (11/9), στο κτίριο που στεγάζεται το Τμήμα Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων Λευκωσίας στο Στρόβολο. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της αστυνομικής ρεπόρτερ του Σίγμα, Έλενας Λουκά, ο δράστης, είχε καλυμμένο το κεφάλι του με κουκούλα και κατάφερε είσοδο στον περιφραγμένο χώρο, παραβιάζοντας το συρματόπλεγμα.

Ακολούθως επιχείρησε να βάλει φωτιά στο κτίριο, ωστόσο, πριν προλάβει να ολοκληρώσει το έργο του έγινε αντιληπτός από τους άντρες τους Τμήματος που ήταν υπηρεσία εκείνη την ώρα, με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός και να αρχίσει η καταδίωξή του.

Παρόλα αυτά, λόγω του σκότους και λόγω του προχωρημένου της ώρα, ο δράστης κατάφερε να διαφύγει. Στη σκηνή βρέθηκαν τα εργαλεία που χρησιμοποίησε για για τη διάρρηξη και άλλα τεκμήρια τα οποία παραλήφθηκαν και στάλθηκαν για επιστημονικές εξετάσεις.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι σκοπός του δράστη, κατά πάσα πιθανότητα, ήταν η καταστροφή τεκμηρίων, πράγμα που οδηγεί τους ανακριτές στο να ξεσκονίσουν τους φακέλους όλων των τελευταίων υποθέσεων. Ενώ υλικό από το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης, εξετάζεται ήδη από τους ανακριτές για εντοπισμό του.

Η αστυνομία αντιμετωπίζει με ιδιαίτερη σοβαρότητα την υπόθεση, καθώς για να γίνει κάτι τέτοιο προφανώς υπήρχε τρύπια ασφάλεια και ήδη αποφασίστηκε η λήψη επιπρόσθετων μέτρων.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ