Καθηγήτρια απολύθηκε λόγω ενός αμφιλεγόμενου νόμου

Αφορμή, ο μηδενισμός μαθητών της που δεν παρέδωσαν την εργασία τους

Article featured image
Article featured image

Μία ασυνήθιστη ιστορία διαδραματίστηκε πέρυσι στη Φλόριντα και έγινε viral μόλις πρόσφατα. Μια καθηγήτρια, που λέγεται Diane Tirado, βαθμολόγησε με μηδέν κάποιους μαθητές οι οποίοι δεν παρέδωσαν καν την εργασία που τους είχε αναθέσει και αυτό είχε σαν αποτέλεσμα την απόλυσή της.

Σύμφωνα με ξένα site, στα δημοτικά σχολεία στις ΗΠΑ ισχύει ένας κανονισμός ο οποίος δεν επιτρέπει στους καθηγητές να βαθμολογούν με μηδέν τους μαθητές και ο χαμηλότερος βαθμός που μπορούν να βάλουν είναι το 50 στα 100, ακόμη και αν οι μαθητές παραδώσουν λευκή κόλα.

Όπως φαίνεται, η Diane δεν συμφωνεί με αυτόν τον κανονισμό και αποφάσισε να κάνει αυτό που θεώρησε η ίδια σωστό. Το σχολείο διαφώνησε, την απέλυσε και εκείνη μετά έγραψε ένα αποχαιρετιστήριο μήνυμα στους μαθητές της – στον πίνακα.

«Αντίο παιδιά, η κα Tirado σας αγαπά και σας εύχεται τα καλύτερα στη ζωή σας. Απολύθηκα επειδή αρνήθηκα να σας βαθμολογήσω με 50 όταν δεν παραδώσατε τίποτα. Με αγάπη, κα Tirado».

Επίσης έκανε μια δημοσίευση στο Facebook για να ξεκαθαρίσει τη θέση της.

«Ο βαθμός στην τάξης της κας Tirado κερδίζεται. Είμαι τόσο στεναχωρημένη που έχουμε ένα έθνος με παιδιά που περιμένουν να πληρώνονται και να ζουν απλά επειδή εμφανίζονται (στις τάξεις)».


41928423_10216718689736577_6141433599804571648_n-758x569.jpg


Η δημοσίευση της Diane έγινε viral και οι περισσότεροι σχολιαστές συμφώνησαν μαζί της, ότι δηλαδή δεν είναι δίκαιο να παίρνουν βαθμούς μαθητές οι οποίοι δεν παραδίδουν καν μια εργασία.

«Ο λόγος που ξεκίνησα αυτή τη μάχη είναι επειδή είναι γελοίο. Η διδασκαλία δεν θα πρέπει να είναι τόσο δύσκολη», σημείωσε η ίδια.
Με πληροφορίες από https://mikropragmata.lifo.gr

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ