Η Ζήνα είναι το γεράκι που καταρρίπτει drones [ΒΙΝΤΕΟ]

Μόλις το περασμένο Σάββατο κατέρριψε ένα drone που προσπαθούσε να υποκλέψει πλάνα από μια εκδήλωση στην Ελλάδα.

Article featured image
Article featured image

Κεντρική φωτογραφία: LIFO

Ο Σταύρος Αθανασίου είναι αστυνομικός και εκπαιδευτής άγριων πτηνών. Και η Ζήνα είναι το γεράκι του.

Όπως δήλωσε παλαιότερα ο κ. Αθανασίου, το διάσημο πια πτηνό, έχει κληθεί σε αρκετές prive εκδηλώσεις που ήθελαν να αποφύγουν τους παπαράτσι.

Αυτή τη φορά, η Ζήνα κατέρριψε drone σε εκδήλωση (βάπτιση της εγγονής τους) στην πολυτελή οικία των Θόδωρου και Γιάννας Αγγελοπούλου, στο Παλαιό Ψυχικό, που έγινε το Σάββατο.

Η εκδήλωση έγινε σε πολύ στενό κύκλο και όπως ήταν φυσικό τα μέτρα ασφαλείας ήταν δρακόντεια. Κάποιοι επιχείρησαν με drone να υποκλέψουν πλάνα από την όμορφη βραδιά. Όμως η ομάδα ασφαλείας της οικογένειας Αγγελόπουλου είχε φροντίσει και για αυτό.

Συγκεκριμένα, επιστράτευσε τον ειδικό εκπαιδευτή άγριων πτηνών, αστυνομικό Σταύρο Αθανασίου και το γεράκι του, τη Ζήνα, η οποία μόλις εντόπισε το drone το κατέρριψε, όπως βλέπετε στις φωτογραφίες, χωρίς ο παπαράτσι να μπορέσει να εξασφαλίσει τα πλάνα που επιθυμούσε.

Αστυνομικοί παρέλαβαν το drone, προκειμένου να εντοπίσουν την ταυτότητα του ιδιοκτήτη του τηλεκατευθυνόμενου.


geraki-drone-agelopoulou-15-9-2019.jpg

geraki-spiti-agelopoulou-drone-15-9-2019.jpg


Η διαδικασία της κατάρριψης έχει ως εξής: ο εκπαιδευτής με το γεράκι στέκονται σε ένα υψηλό σημείο και παρατηρούν τον αέρα. Αν τυχόν εντοπιστεί drone στην περιοχή, ενημερώνονται μέσω ασυρμάτου, και η Ζήνα αφήνεται ελεύθερη στον αέρα για να το κυνηγήσει. «Όλα τα κάνει με τα πόδια της. Το πιάνει, το χτυπά και το κατεβάζει με τα πόδια της. Το γεράκι έχει πολύ δυνατά άκρα και δεν τραυματίζεται. Δεν ισχύουν όσα λένε ότι το κάνει με το ράμφος της» αναφέρει ο εκπαιδευτής.

Τα γεράκια, όπως λέει ο Σταύρος Αθανασίου, είναι πολύ πιο ευέλικτα για να κυνηγήσουν τα drones, γι’ αυτό και αρκετές ευρωπαϊκές αστυνομίες, όπως της Γαλλίας και της Γερμανίας, έχουν στραφεί σε αυτά. Ο Σταύρος Αθανασίου είναι και αυτός αστυνομικός. «Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει καμιά επίσημη συζήτηση για να ενταχθεί η Ζήνα στην ελληνική αστυνομία». Πιστεύει, όμως, πως αργά ή γρήγορα θα έρθει κι αυτή η ώρα. «Πλέον, όπως φαίνεται, όλες οι επιθέσεις θα γίνονται από ψηλά. Από ψηλά και από μακριά».





Πηγή: iefimerida / LIFO

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ