Θυμάστε πέρσι που τα φράγματά μας ξεχείλιζαν από νερό και… σκουπίδια;

Ποιος μπορεί να ξεχάσει αυτές τις αποκαρδιωτικές εικόνες.

Article featured image
Article featured image

Ο περσινός χειμώνας χωρίς αμφιβολία υπήρξε ένας από τους πιο παραγωγικούς σε σχέση με τις βροχές και την πληρότητα των φραγμάτων. Τα χαμηλά βαρομετρικά που επηρέασαν την περιοχή μας, ήταν χρυσός για την άνυδρη γη μας και τα σχεδόν άδεια φράγματά μας.

Ωστόσο, η χαρά της πληρότητας ή και της υπερχείλισης κάποιων φραγμάτων επισκιάστηκε από την γεμάτη εικόνα σκουπίδια που αναδύθηκε, μαζί με τη στάθμη του νερού.

Λίγο πριν την έναρξη του φετινού χειμώνα και με τα φράγματά μας να είναι στο μεγαλύτερο ποσοστό τους γεμάτα με νερό, δεν υπάρχει επιλογή να αφεθούν και πάλι στο έλεος, με τα σκουπίδια να επιπλέουν στην επιφάνεια.

Γι’ αυτό το λόγο οι «Καιρόφιλοι Κύπρου», το Kitasweather και ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Ερασιτεχνών Ψαράδων Εσωτερικών Υδάτων, διοργανώνουν την Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου, εκδήλωση για καθαρισμό του μεγαλύτερου υδατοφράκτη της Κύπρου, του Κούρη.

Αν δεν θέλετε λοιπόν και φέτος να γίνουμε μάρτυρες παρόμοιων περιστατικών, την Κυριακή (29/9) στις 9:30 ραντεβού στον Κούρη για να τον καθαρίσουμε.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ