Η ένωση Αγίας Νάπας, Σωτήρας και Λιοπετρίου μπορεί να γίνει ένα νέο Μόντε Κάρλο

Η φιλόδοξη δήλωση του Γιάννη Καρούσου για το νομοσχέδιο Ένωσης Δήμων και η θλίψη του Θεόδωρου Πυρίλλη για τη στάση του αδελφού-δημάρχου.

Article featured image
Article featured image

Ενδιαφέρουσα τροπή αρχίζει να παίρνει το νέο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών σχετικά με την Ένωση Δήμων, με τους κατά τόπους Δημάρχους και Κοινοτάρχες να διεκδικούν τα δέοντα για την επικράτειά τους, με απώτερο σκοπό να την επεκτείνουν προσαρτώντας μικρότερες κοινότητες.

Το μεγαλύτερο θέμα φαίνεται να εμφανίζεται στην περιοχή της Ελεύθερης Επαρχίας Αμμοχώστου με τους Πυρρίλη-Καρούσο να βρίσκονται πλέον σε αντίπαλα στρατόπεδα καθώς ο μεν πρώτος επιθυμεί τη δημιουργία μείζονος Δήμου, με κεφαλή το Παραλίμνι ως ο μεγαλύτερος Δήμος της περιοχής, ενώ ο δε δεύτερος προτείνει τη δημιουργία δύο μεγάλων τουριστικών δήμων, με την Αγία Νάπα να κερδίζει προς το παρόν τη στήριξη του Λιοπετρίου και της Σωτήρας.

Σε δηλώσεις του στο Σίγμα και τον δημοσιογράφος Μαρίνο Παυλικκά, ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας Γιάννης Καρούσος δήλωσε πως η ένωση Αγίας Νάπας, Λιοπετρίου και Σωτήρας μπορεί να δημιουργήσει ένα νέο Μόντε Κάρλο, επιθυμία που εξέφρασε και στο παρελθόν και που όπως φαίνεται πλέον βρίσκεται λίγο πιο κοντά στην υλοποίησή της.



Από την άλλη, ο Θεόδωρος Πυρρίλης, Δήμαρχος Παραλιμνίου, με ανάρτησή του στα social media εξέφρασε ανοιχτά τη θλίψη του για την στάση του «αδελφού», όπως τον χαρακτήρισε, Γιάννη Καροούσου, με τον οποίο έδωσαν μάχες και αγώνες από το ίδιο μετερίζι. Ενώ ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται να μπει σε αρένα αντιπαράθεσης με αδελφό και ότι ελπίζει πως κάποτε αυτός θα καταλάβει το λάθος του.


εικόνα_Viber_2019-09-25_19-30-35.jpg


Την ιδιαιτερότητα της περίπτωσης της Ελεύθερης Επαρχίας Αμμοχώστου, σημείωσε και ο ΥπΕΣ Κωνσταντίνος Πετρίδης στην παρουσία του στις Τομές στα Γεγονότα, λέγοντας πως «Η περίπτωση της Αμμοχώστου είναι μια από τις δύσκολες περιπτώσεις. Και οι δυο σχολές σκέψης έχουν κάποια λογική».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ