Μπουλντόζα «ισοπέδωσε» περιοχή κοντά στην Πέτρα του Ρωμιού

Οι φωτογραφίες που κυκλοφορούν τις τελευταίες ώρες στο Facebook γεννούν ερωτήματα.

Article featured image
Article featured image

Τον όρο ισοπέδωσε τον χρησιμοποίησε ο κύριος που ανήρτησε τις φωτογραφίες στο Facebook, συμπληρώνοντας μάλιστα πως η ισοπέδωση αφορά σε μικρό λόφο ακριβώς απέναντι από την Πέτρα του Ρωμιού.

Σε τηλεφωνική μας επικοινωνία με την Επαρχιακή Διοίκηση Πάφου, μας ανέφεραν πως ναι μεν είναι εις γνώση τους το περιστατικό πλην όμως θα πρέπει να μιλήσουμε με το Τμήμα Δασών καθότι το εν λόγω σημείο είναι δασική γη.


petra tou romiou 11.jpg


Ο Περιφερειακός Δασικός Λειτουργός Πάφου, Μιχάλης Μακρή, όπου επίσης ήταν εις γνώση του το περιστατικό, δήλωσε στη CITY πως δύο λειτουργοί του Τμήματος Δασών βρίσκονται στην περιοχή και διεξάγουν έρευνες για να βρουν άκρη σε σχέση με το τι συνέβη.

Αυτό που γνωρίζουμε μέχρι τώρα, σύμφωνα με τον κύριο Μακρή, είναι πως όντως έχει γίνει εκχέρσωση ενός σημείο κοντά στην Πέτρα του Ρωμιού, έκτασης περίπου 30 τ.μ.

Σε ερώτησή μας κατά πόσο έχει ζητήσει κάποιος άδεια για να κάνει επέμβαση στο σημείο, αφού πρόκειται για κρατική γη και δη για περιοχή Natura 2000 (Ζώνη Ειδικής Προστασίας), η απάντηση ήταν ξεκάθαρη:

«Κανείς δεν έχει ζητήσει άδεια. Ως εκ τούτου, σκοπός μας είναι να τιμωρήσουμε παραδειγματικά τον ένοχο. Πρέπει να είμαστε αμείλικτοι. Όποιος θέλει ας είναι, δεν έχουμε πρόθεση να κάνουμε πίσω».


petra tou romiou 12.jpg


Η καταγγελία για την επέμβαση στην περιοχή έγινε από πολίτη, ενώ σε συνεννόηση με το Κοινοτικό Συμβούλιο Κουκλιών αλλά και ιδιοκτήτη υποστατικού που βρίσκεται στην περιοχή, το Τμήμα Δασών προσπαθεί να βρει άκρη έτσι ώστε να προχωρήσει σε καταγγελία στις Αρχές. «Στόχος μας είναι να εξασφαλίσουμε μαρτυρία από άτομα που γνωρίζουν για το περιστατικό.

Πρέπει ο κόσμος να καταλάβει ότι χρειάζονται εγκρίσεις για επέμβαση στην κρατική γη και πόσω μάλλον σε δίκτυο Natura 2000», αναφέρει συμπληρωματικά και με έντονο ύφος ο κύριος Μακρής.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ