Τι πραγματικά συμβαίνει με την Tus Airways;

Γιατί αναστέλλει τις υπηρεσίες της και τι ακριβώς σχεδιάζει η εταιρεία.

Article featured image
Article featured image

Εδώ και λίγη ώρα κυκλοφορεί η είδηση ότι η Tus Air αναστέλλει τις πτήσεις της, αφήνοντας υπόνοιες για οριστικό κλείσιμο της εταιρείας.

Μια τέτοια εξέλιξη θα ήταν σαφώς ένα ακόμη σοβαρό πλήγμα στην ήδη προβληματική διασύνδεση της Κύπρου με το εξωτερικό, ενώ παράλληλα θα σήμαινε εκτόξευση των ήδη αυξημένων ναύλων, ένεκα της μείωσης του ανταγωνισμού.

Πριν αρχίσει το γεγονός να διαδίδεται και να προκληθεί αναστάτωση, η CITY επικοινώνησε με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της TUS Air, Andrew Pyne, για να μάθουμε από το καθ’ ύλην αρμόδιο άτομο τι συμβαίνει.

Όπως ξεκαθάρισε ο κύριος Pyne στη CITY, η Tus Air δεν κλείνει, ούτε πρόκειται να κλείσει. Αυτό που συμβαίνει είναι πως αναστέλλει τις λειτουργίες της από το τέλος Οκτωβρίου με σκοπό να προχωρήσει σε εκ βάθρων ανανέωση.

Η εταιρεία, όπως ανέφερε ο κ. Pyne, είναι σε διαδικασία rebranding που αφορά τόσο το προφίλ όσο και το στόλο της. «Κατά τη χειμερινή περίοδο η TUS θα εκτελεί μόνο πτήσεις chartered, οι οποίες ήταν προσυμφωνημένες και μόνο αυτές. Τα υπόλοιπα δρομολόγια που εκτελούσε η TUS θα σταματήσουν να εκτελούνται τους επόμενους μήνες, μέχρι και το καλοκαίρι», συμπλήρωσε.

Όπως αναφέρει ο CEO της TUS, ο λόγος που πάρθηκε αυτή η απόφαση είναι για να έχει τον χρόνο και την ευχέρεια η εταιρεία να αλλάξει όλο της το στόλο για να επανέλθει το καλοκαίρι του 2020. «Η TUS αλλάζει προφίλ, όνομα και ανανεώνει εντελώς το στόλο της, και αυτό χρειάζεται χρόνο για να γίνει σωστά. Παράλληλα, σκοπός μας είναι να επεκτείνουμε το δίκτυο των υπηρεσιών μας, βάζοντας στον χάρτη και άλλες χώρες -κυρίως- στην Ευρώπη, αλλά και στον υπόλοιπό κόσμο. Επί της ουσίας όχι μόνο δεν κλείνουμε αλλά μεγαλώνουμε».

Σχετικά με το προσωπικό που αποδεσμεύτηκε, ο κύριος Pyne, ξεκαθάρισε πως αυτό είναι μία πάγια τακτική των αεροπορικών εταιριών όπως η TUS, αφού οι ανάγκες κατά τη χειμερινή περίοδο είναι μειωμένες σε αντίθεση με το καλοκαίρι. Ωστόσο, τώρα έγινε σε πιο μεγάλη κλίμακα, ένεκα των αλλαγών που έρχονται, σημείωσε, όμως, πως με την επιστροφή της νέας TUS θα επαναπροσληφθούν οι υπάλληλοι και πολύ πιθανόν επιπλέον προσωπικό.

Η νέα πανευρωπαϊκή TUS, όπως την χαρακτήρισε ο κύριος Pyne, θα επιστρέψει δριμύτερη για να προσφέρει αναβαθμισμένες υπηρεσίες και επιλογές στο επιβατικό κοινό.

Όσο για το νέο όνομα, παρότι το γνωρίζουν ήδη, όπως μας ανέφερε ο κ. Pyne, δεν μπορούν να το αποκαλύψουν προς το παρόν.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ