Η Σαουδική Αραβία ανοίγει (για πρώτη φορά) το δρόμο για τον τουρισμό

Πώς επηρεάζεται η Κύπρος.

Η Σαουδική Αραβία ανοίγει (για πρώτη φορά) το δρόμο για τον τουρισμό

Πώς επηρεάζεται η Κύπρος.

Article featured image
Article featured image

Φωτογραφία: Adli Wahid/Unsplash

Η Σαουδική Αραβία ανοίγει τις πόρτες της για πρώτη φορά στον τουρισμό απ’ όλο τον κόσμο, αποκαλύπτοντας πέντε περιοχές παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO, την ακτή της Ερυθράς Θάλασσας και την έρημο Empty Quarter. Αυτή η ιστορική αλλαγή σηματοδοτεί σημαντικό ορόσημο του Vision 2030, που τροφοδοτεί επενδύσεις και δημιουργεί ένα εκατομμύριο θέσεις εργασίας.

Σε μια ιστορική κίνηση, η Σαουδική Αραβία ανοίγει για πρώτη φορά τις πόρτες της σε επισκέπτες απ’ όλο τον κόσμο.

Οι επισκέπτες που αναζητούν ανεξερεύνητες τοποθεσίες πολιτιστικής κληρονομιάς και μια αυθεντική εμπειρία φυσικής ομορφιάς θα εκπλαγούν και θα χαρούν ταυτόχρονα, να ανακαλύψουν τους πολλούς θησαυρούς της Σαουδικής Αραβίας.

Οι Σαουδαραβικές περιοχές ενδιαφέροντος περιλαμβάνουν τις ακόλουθες πέντε περιοχές της Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO:

  • Madain Saleh στην Al-Ula, τον μεγαλύτερο διατηρημένο χώρο του πολιτισμού των Nabataeans νότια της Πέτρας στην Ιορδανία.
  • Την Περιφέρεια Al-Turaif στην Ad-Diriyah, την πρώτη πρωτεύουσα του κράτους της Σαουδικής Αραβίας.
  • Την ιστορική Τζέντα, την Πύλη της Μέκκας, που χαρακτηρίζεται από μια ξεχωριστή αρχιτεκτονική παράδοση.
  • Ροκ Τέχνη στην περιοχή Hail, που δείχνει επιγραφές ανθρώπινων και ζωικών στοιχείων 10,000 ετών.
  • Η μεγαλύτερη όαση στον κόσμο, Al-Ahsa


Η Σαουδική Αραβία φιλοξενεί 13 περιφέρειες, κάθε μια με ξεχωριστή πολιτιστική παράδοση όπως επίσης την άνθηση του σύγχρονου πολιτισμού. Επίσης διαθέτει εκπληκτικά τοπία, όπως τα καταπράσινα βουνά της Ασίρ, τα κρυστάλλινα νερά της Ερυθράς Θάλασσας, τις χιονισμένες πεδιάδες του Tabuk και τις μεταβαλλόμενες άμμους της Empty Quarter.

Περισσότεροι νέοι τουριστικοί προορισμοί βρίσκονται υπό κατασκευή, όπως η φουτουριστική πόλη Neom, η πόλη με την ατελείωτη ψυχαγωγία Qiddiya κοντά στο Ριάντ και μια σειρά από πολυτελείς προορισμούς στην Ερυθρά Θάλασσα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εξέλιξη αυτή αφορά και την Κύπρο καθώς αποτελεί μία από τις χώρες που θα έχει την ευκαιρία τουριστικής πρόσβασης στην Σαουδική Αραβία. Μένει τώρα να δούμε τι πτήσεις θα ναυλωθούν από Κύπρο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ