70 χιλιάδες δενδρύλλια θέλει να φυτέψει η κυβέρνηση μέσα σε 4 μήνες

Καλό είναι να έχουμε στόχους στη ζωή μας!

Article featured image
Article featured image

Φωτογραφία: Unsplash/ Matthew Smith


Πέραν των 70,000 δενδρυλλίων αναμένεται να φυτευτούν στην Κύπρο την περίοδο Νοεμβρίου-Φεβρουαρίου, στο πλαίσιο των προσπαθειών της Κυβέρνησης να πρωτοστατήσει στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής μέσω της δεντροφύτευσης.

Ο Υπουργός Γεωργίας Κώστας Καδής δήλωσε μετά την συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου ότι το Τμήμα Δασών στην επόμενη περίοδο πολλαπλασιάζει την παραγωγή δενδρυλλίων, μεγάλος μέρος των οποίων θα παρέχεται δωρεάν σε οργανωμένα σύνολα και οι κυβερνητικές υπηρεσίες θα προβαίνουν σε δεντροφυτεύεις.

«Είναι πάρα πολύ σημαντικό όμως και τονίζεται στην απόφασή μας ότι αυτές οι δεντροφυτεύσεις πρέπει να γίνονται συντονισμένα, το πότε, το που, το τι θα φυτεύεται, επιλέγουμε ιθαγενή είδη που είναι προσαρμοσμένα στις τοπικές συνθήκες για να μην έχουν απαιτήσεις πολλές σε νερό και σε φυτοφάρμακα και κυρίως το πως θα γίνεται η συντήρηση είναι κάτι που θα συζητήσουμε με όλα τα οργανωμένα σύνολα και τις υπηρεσίες που θα ενδιαφερθούν για να συμβάλουν σε αυτή την προσπάθεια να πρασινίσουμε την Κύπρο», ανέφερε.

Σύμφωνα με τον κ. Καδή στην προσπάθεια αυτή θα συνδράμουν και οι Επίτροποι Περιβάλλοντος και Εθελοντισμού. Πρόσθεσε ότι ήδη την περίοδο Νοεμβρίου-Φεβρουαρίου αναμένεται να παραχωρηθούν δωρεάν πέραν των 70.000 δενδρυλλίων για αυτές τις πρωτοβουλίες και εκατοντάδες χιλιάδες αναμένεται να παραχθούν τους επόμενους μήνες.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ