Ο Αργύρης Αργυρού μιλά στη CITY για το μεγάλο deal μεταξύ Foody και Delivery Hero

Το Foody, που έχει μπει για καλά στη ζωή μας τα τελευταία χρόνια, πλέον είναι μέλος μιας από τις κορυφαίες εταιρίες στον κόσμο στην αγορά online παραγγελίας φαγητού.

Article featured image
Article featured image

Η ανακοίνωση για τη συμφωνία εξαγοράς του Foody από τον όμιλο Delivery Hero, ο οποίος έχει παρουσία σε 39 χώρες σε όλο τον κόσμο, έγινε την Τετάρτη, 4 Σεπτεμβρίου.

Σε συνομιλία μας με τον Αργύρη Αργυρού, CEO και ιδρυτή του Foody, το πρώτο πράγμα που ζητήσαμε χαριτολογώντας να μάθουμε είναι κατά πόσο το ποσό της συμφωνίας είναι 7ψήφιο ή 8ψήφιο.

Ο ίδιος μας ανέφερε ότι η συμφωνία έκλεισε το δεύτερο εξάμηνο του 2019, έστω κι αν το φλερτ υπήρχε από πριν. «Από την πρώτη επικοινωνία ως τη φάση που υπογράφεις, υπάρχει σίγουρα μια τεράστια διαδικασία. Σε σχέση με το ποσό της συμφωνίας δεν μπορούμε να πούμε κάτι, αφού αυτό είναι κάτι που μπορεί να γίνει μόνο από τον όμιλο Delivery Hero, που ως γνωστό είναι δημόσια εταιρία στο Χρηματιστήριο της Γερμανίας».

Ο όμιλος Delivery Hero αγόρασε το 100% των μετοχών του Foody. Παρόλα αυτά, η σύσταση της ομάδας της κυπριακής startup εταιρίας θα μείνει ως έχει. «Αυτός είναι ο τρόπος που δουλεύουν, δίνοντας full αυτονομία στην εκάστοτε ομάδα. Εξακολουθούμε να έχουμε τη δική μας πλατφόρμα και να την ‘τρέχουμε’ με τον δικό μας τρόπο», αναφέρει ο Αργύρης.

Οπότε, τι αλλάζει μετά την εξαγορά, ρωτάμε. «Αρχικά, να πω πως πρόσφατα κάναμε ένα μεγάλο redesign. Πλέον, μετά το deal, η ομάδα μας βλέπει και τι γίνεται στις άλλες χώρες που έχει παρουσία ο μεγάλος αυτός όμιλος. Μαθαίνουμε πλέον από την εμπειρία στις άλλες χώρες, χρησιμοποιώντας δικά τους features και τη δική τους γνώση. Δεν είναι λίγο να χρησιμοποιείς τεχνογνωσία από την πιο μεγάλη ομάδα στον κόσμο που δραστηριοποιείται στην αγορά online παραγγελίας φαγητού».

Επιπλέον, το Foody θα μπορεί πλέον να κάνει πολύ καλύτερη την εμπειρία του πελάτη, επενδύοντας ακόμα περισσότερο στο personalization, όπως επισημαίνει ο CEO της εταιρίας.

Σε σχέση με το αν θα μεγαλώσει ακόμα περισσότερο η εταιρία στο κομμάτι του ανθρώπινου δυναμικού, η απάντηση πως «ήδη υπάρχουν ανοικτές θέσεις εργασίας» είναι αρκετή, θα λέγαμε.

Τέλος, ρωτήσαμε κατά πόσο υπάρχουν σκέψεις για περαιτέρω επέκταση των δραστηριοτήτων του Foody, ίσως σε άλλες χώρες. «Αυτό είναι δύσκολο να γίνει, αφού σε κάθε χώρα ο όμιλος Delivery Hero συνεργάζεται με μεγάλες εταιρίες. Αυτό που ενδεχομένως μπορεί να γίνει, είναι να δημιουργηθεί μια ομάδα η οποία θα μπορεί να ‘κτίζει’ στο εξωτερικό αντίστοιχες με το Foody πλατφόρμες. Αυτή η σκέψη φυσικά είναι δική μας και πρώιμη και όχι κάτι που προέκυψε από συζήτηση με τον όμιλο».

Δεν θα μπορούσαμε να κλείσουμε την συζήτηση χωρίς να ρωτήσουμε ποια κυπριακή πόλη κρατεί τα ηνία στην online παραγγελία φαγητού. «Συνηθίζεται να λέγεται πως ‘Η Λευκωσία είναι η πόλη του delivery’ και αυτό μπορώ να το επιβεβαιώσω», απαντά σχεδόν αμέσως ο Αργύρης. Σε σχέση με τις προτιμήσεις των πελατών, το σουβλάκι είναι σίγουρα πρώτο στη λίστα, ενώ και η πίτσα βρίσκεται ψηλά στις προτιμήσεις, οι σαλάτες και τα σάντουιτς για το μεσημέρι, ο καφές φυσικά, αλλά και τα ασιατικά που έχουν ραγδαία άνοδο».

Σε σχέση με τη Delivery Hero

-Ιδρύθηκε τον Μάιο του 2011.

-Δραστηριοποιείται σε 39 χώρες (συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας με τα e-food, clickdelivery και deliveras), με 19.000 εργαζόμενους.

-Είναι το μεγαλύτερο δίκτυο φαγητού στον κόσμο, αφού συνεργάζεται με περισσότερα από 310.000 εστιατόρια.

-Λαμβάνει περισσότερες από 1000 παραγγελίες κάθε λεπτό.


argyris_argyrou.jpg
Ο Αργύρης Αργυρού, CEO και ιδρυτής του Foody

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ