«Η μη τιμωρία του διευθυντή δίνει συγχωροχάρτι στις ρατσιστικές συμπεριφορές»

Οι μαθητές με ανακοίνωσή τους, παίρνουν ξεκάθαρη θέση.

Article featured image
Article featured image

Την αντίθεσή της με την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας να μεταθέσει απλώς, χωρίς κάποια τιμωρία, τον τέως διευθυντή του Λυκείου Αποστόλου Βαρνάβα για την απρεπή συμπεριφορά που επέδειξε την περασμένη Παρασκευή σε μαθήτρια που φορούσε μαντήλα, εξέφρασε η Παγκύπρια Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών.

Στην ανακοίνωσή τους οι μαθητές αναρωτιούνται εάν αυτού του είδους οι πρακτικές, σε φαινόμενα ρατσισμού, είναι ικανές να αποτρέψουν μελλοντικά κρούσματα ή αν στην πραγματικότητα δίνουν συγχωροχάρτι στους εκφραστές τέτοιων συμπεριφορών.

Ανακοίνωση για την τιμωρία ρατσιστικών συμπεριφορών στα σχολεία

Ως ΠΣΕΜ στηρίξαμε από την πρώτη στιγμή την αντίδραση των συμμαθητών μας στο Λύκειο του Απ. Βαρνάβα ενάντια στην ρατσιστική συμπεριφορά του διευθυντή να διώξει από το σχολείο συμμαθήτρια μας επειδή φορούσε μαντήλα. Συγχαίρουμε τους συμμαθητές μας για τα αντανακλαστικά και την αποφασιστικότητα που επέδειξαν. Η αντίδραση των μαθητών του Λυκείου Αποστόλου Βαρνάβα αλλά και όλου του μαθητόκοσμου που στήριξε τον αγώνα τους έδειξε πως οι μαθητές όταν θελήσουν και είναι ενωμένοι μπορούν να διδάξουν ανθρωπιά σε ολόκληρη την κοινωνία.

Θεωρούμε ως νίκη του μαθητικού κινήματος την μετάθεση του συγκεκριμένου διευθυντή καθώς η μαζική και έντονη αντίδραση έφερε αποτέλεσμα. Δυστυχώς όμως το Υπουργείο Παιδείας με την υποκριτική του στάση και την μη τιμωρία του διευθυντή αλλά απλά την μετάθεση του σε άλλη διευθυντική θέση δίνει συγχωροχάρτι στις ρατσιστικές συμπεριφορές.

Ως ΠΣΕΜ πιστεύουμε ότι τέτοια περιστατικά πρέπει να τιμωρούνται παραδειγματικά και καλούμε το Υπουργείο Παιδείας έστω και τώρα να τιμωρήσει τον διευθυντή.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ