Όχι άλλα φυλλάδια σε πόρτες, γραμματοκιβώτια και εισόδους

Σε διαδικασία νομοθετικής ρύθμισης το δικαίωμα των πολιτών να μην δέχονται διαφημιστικά έντυπα.

Article featured image
Article featured image

Μπορεί να άργησε (πολύ), αλλά φαίνεται πως επιτέλους μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης σχετικό νομοσχέδιο για τη ρύθμιση της ανεξέλεγκτης τοποθέτησης διαφημιστικών φυλλαδίων σε πόρτες, εισόδους και γραμματοκιβώτια παρά την αντίθεση των ιδιοκτητών του υποστατικού.

Την προηγούμενη εβδομάδα η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Περιβάλλοντος ανέθεσε στον Βουλευτή του Κινήματος Οικολόγων Γιώργο Περδίκη να διενεργήσει επαφές με τους διαφημιστές και την ΠΟΒΕΚ ώστε να απαγορεύεται η τοποθέτηση διαφημιστικών εντύπων σε γραμματοκιβώτια ή κατοικίες που φέρουν σηματοδοτημένη άρνηση του ιδιοκτήτη του υποστατικού ότι δεν επιθυμεί να παραλαμβάνει διαφημιστικά και να προβλέπονται ποινές για όσους το πράττουν.

Την πρόταση νόμου κατέθεσαν ο κ. Περδίκης και ο Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος Αδάμος Αδάμου.

Σε δήλωση -μετά τη συζήτηση της πρότασης στην Επιτροπή- ο κ. Περδίκης αφού διευκρίνισε ότι το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών είναι υπέρ της κατάργησης της κατ΄ οίκον διανομής διαφημιστικών φυλλαδίων, είπε πως λαμβάνοντας υπόψη εργασιακά θέματα και θέματα ενημέρωσης του πολίτη, κατέθεσαν με τον κ. Αδάμου την πρόταση νόμου που απαγορεύει δια ποινής την τοποθέτηση διαφημιστικών εντύπων σε υποστατικά και τα γραμματοκιβώτια τους όταν υπάρχει σχετικό αυτοκόλλητο εκ μέρους του ιδιοκτήτη.

Αφού τα κυβερνητικά τμήματα δεν συμφώνησαν σε κοινή θέση, είπε, του ανατέθηκε από την Επιτροπή Περιβάλλοντος να έρθει σε επαφή με τους διαφημιστές και την ΠΟΒΕΚ για να συζητήσει ρύθμιση που θα καταλήγει ότι ο πολίτης θα έχει το δικαίωμα να επιλέξει.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ