Η στιγμή που ο ιρανικός πύραυλος χτυπάει το ουκρανικό αεροσκάφος

Το βίντεο-ντοκουμέντο που δημοσίευσαν οι New York Times, είναι αυτό που συζητά σήμερα ο πλανήτης.

Article featured image
Article featured image

Ένα βίντεο μερικών δευτερολέπτων που απεικονίζει έναν πύραυλο να χτυπά το ουκρανικό αεροσκάφος, το οποίο κατέπεσε έξω από την Τεχεράνη την Τετάρτη, δημοσίευσαν οι New York Times.

Το ερώτημα που μένει να απαντηθεί είναι αν πρόκειται για λάθος ή για σκόπιμη ενέργεια μέσα σε μια νύχτα έντονης πολεμικής δραστηριότητας από την Τεχεράνη, η οποία λίγες ώρες νωρίτερα είχε εξαπολύσει πυραυλική επίθεση κατά αμερικανικών και συμμαχικών εγκαταστάσεων στο Ιράκ

Στο βίντεο, η αυθεντικότητα του οποίου έχει πιστοποιηθεί από την αμερικανική εφημερίδα, φαίνεται μια μικρή έκρηξη στο αεροσκάφος το οποίο εκείνη τη στιγμή ήταν στο Παράντ, μια πόλη κοντά στην Τεχεράνη, σε φάση ανόδου.

Παρά το χτύπημα το αεροσκάφος δεν εξερράγη αμέσως, αλλά συνέχισε να πετά φλεγόμενο πριν τελικά εκραγεί και πέσει στο έδαφος. Η έρευνα των Times δείχνει ότι μετά το χτύπημα το αεροσκάφος σταμάτησε να εκπέμπει το στίγμα του.

Προσπάθησε να κάνει στροφή και να επιστρέψει στο αεροδρόμιο αλλά δεν έφτασε ποτέ. Η εξέταση του βίντεο δείχνει ότι περνούν περίπου 10 δευτερόλεπτα από τη στιγμή της λάμψης μέχρι να φτάσει ο ήχος από το πυραυλικό χτύπημα.

Αυτό σημαίνει ότι το αεροσκάφος ήταν περίπου 3,5 χιλιόμετρα από την κάμερα, μια θέση που συμπίπτει με τα στοιχεία από το FlightRadar24. Εν τω μεταξύ μαίνεται ο πόλεμος ανακοινώσεων μεταξύ των ΗΠΑ και του Ιράν για τα αίτια της συντριβής που παρέσυρε στον θάνατο 176 ανθρώπους αλλά και για την έρευνα που πρέπει να ακολουθήσει.

Αμερικανοί αξιωματούχοι αναφέρθηκαν σαφώς σε κατάρριψη από το Ιράν, λίγες ώρες μετά την πυραυλική επίθεση στο Ιράκ. Από την πλευρά της η Τεχεράνη επιμένει ότι δεν υπάρχει καμία δική της ανάμειξη, αν και αρνείται να δώσει τα μαύρα κουτιά του αεροσκάφους για περαιτέρω εξέταση.Πηγή: Protagon.gr

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ