Τρύπησε το «Έργο του Αιώνα» [ΒΙΝΤΕΟ]

Ο αγωγός που μεταφέρει νερό από την Τουρκία στην κατεχόμενη Κύπρο τρύπησε και η διόρθωση της ζημιάς θα διαρκέσει έως και δύο μήνες.

Article featured image
Article featured image

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ, η ζημιά στον αγωγό που μεταφέρει νερό από το φράγμα Αναμουρίου της Μερσίνας στην κατεχόμενη Κύπρο θα επηρεάσει αναπόφευκτα και τη διακίνηση πλοίων στην περιοχή, ενώ η επιδιόρθωση της βλάβης από το Κρατικό Τμήμα Υδάτων της Τουρκίας (DSI) κρίνεται εξαιρετικά δύσκολη, καθώς δεν διαθέτει τον κατάλληλο εξοπλισμό εξ ου και μπορεί να διαρκέσει πολλούς μήνες.



Ο υπουργός Γεωργίας και Φυσικών Πόρων, Ντουρσούν Ογούζ σε δηλώσεις στο τουρκοκυπριακό πρακτορείο ειδήσεων ανέφερε ότι ο αγωγός τρύπησε στα 250 μέτρα κάτω από τη θάλασσα και λόγω των καιρικών συνθηκών η διόρθωση της ζημιάς μπορεί να διαρκέσει έως και 2 μήνες. Οι εργασίες έχουν ήδη ξεκινήσει από το Τμήμα Υδάτων της Τουρκίας, πρόσθεσε.

agogos-nerou-tourkia-katexomena.jpg


Ο ίδιος ανέφερε ότι δεν πρόκειται να υπάρξει πρόβλημα εξαιτίας της βλάβης, σημειώνοντας ότι στο φράγμα στα Πάναγρα - όπου καταλήγει το νερό από την Τουρκία- υπάρχει ποσότητα 20 εκ κμ νερού. Υπάρχει επάρκεια νερού για 10 μήνες, είπε.

Τέτοιου τύπου βλάβες και δυσλειτουργίες αναμενόταν στο πλαίσιο αυτού του έργου γι’ αυτό και είχαν γίνει φράγματα και στο Αναμούρ στην Τουρκία και στα Πάναγρα στα κατεχόμενα.

espase-agogos-nerou-tourkia-katexomena.jpg


Το συγκεκριμένο έργο, ονομάστηκε «Έργο του Αιώνα» και εγκαινιάστηκε στις 17 Οκτωβρίου 2015 με τελετή, στην οποία παρέστη και ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ