Το Υπουργείο Μεταφορών παίρνει θέση για την οικία Χατζηγεωργάκη Κορνέσιου

Και είναι αυτή που περιμέναμε, έστω και αργοπορημένη.

Article featured image
Article featured image

Ανακοίνωση σχετικά με το Εθνολογικό Μουσείο - Οικία Χατζηγεωργάκη Κορνέσιου- εξέδωσε πριν από λίγο το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, στο οποίο υπάγεται το Τμήμα Αρχαιοτήτων που αυτή τη στιγμή διαχειρίζεται το Μουσείο, το οποίο ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Β’ δήλωσε πρόσφατα πως θέλει να μετατρέψει σε βυζαντινό μουσείο, αφού το κτίριο του ανήκει.


Η ανακοίνωση:

Το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, παρόλο που δεν έχει γίνει καμία επίσημη ενημέρωση, αναλαμβάνει πρωτοβουλία για το θέμα που προέκυψε με τις δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου Κύπρου, για την Οικία Χατζηγεωργάκη Κορνέσιου.

Το Υπουργείο, προτίθεται να πραγματοποιήσει συνάντηση με την Αρχιεπισκοπή για συζήτηση του θέματος. Θέση του Υπουργείου είναι, η Οικία Χατζηγεωργάκη Κορνέσιου, να παραμείνει και να λειτουργεί ως Εθνολογικό Μουσείο συνεισφέροντας στη διατήρηση της ιστορικής μνήμης για μια σημαντική περίοδο της ιστορίας της Κύπρου.

Το Εθνολογικό Μουσείο (Οικία Χατζηγεωργάκη Κορνέσιου) βρίσκεται πλέον στη συνείδηση των πολιτών ως αναπόσπαστο μέρος της ιστορίας της πόλης ενώ η διατήρησή του είναι ζήτημα δημοσίου συμφέροντος.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ