Η Εθνική Γυναικών Κύπρου παίζει μπάλα με τις μεταχειρισμένες στολές των ανδρών

«Έπρεπε να προσαρμόζουν με λουριά τις αντρικές στολές στο σώμα τους, ενώ αντί για ισοθερμικά τις έστειλαν να αγοράσουν καλτσόν», ανέφερε, μεταξύ άλλων, στην Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων η βουλευτής του ΑΚΕΛ και πρόεδρος της επιτροπής, Σκεύη Κουκουμά.

Article featured image
Article featured image


Τα όσα ακούστηκαν στην Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Βουλής χθες, Δευτέρα (13/1), σχετικά με την αντιμετώπιση της ΚΟΠ και του ΚΟΑ απέναντι στη Εθνική Γυναικών Κύπρου, η οποία εδώ και μερικούς μήνες εκπροσωπεί τη χώρα μας σε διεθνείς διοργανώσεις ποδοσφαίρου, άνοιξαν -μεταξύ άλλων- τη συζήτηση περί διακρίσεων φύλου στον αθλητισμό.

Σύμφωνα με τις κατηγορίες, οι ποδοσφαιρίστριες της Εθνικής Γυναικών Κύπρου, σε αγώνα που είχαν στη Φινλανδία, έλαβαν ελάχιστη στήριξη από την Ομοσπονδία, όπως το ποσό των 75 ευρώ για οδοιπορικά, ενώ όταν ζητήθηκαν ισοθερμικά για το κρύο, οι υπεύθυνοι της ΚΟΠ, σύμφωνα πάντα με τις καταγγελίες, τις παρότρυναν να αγοράσουν καλσόν.

Εκπρόσωποι της ποδοσφαιρικής ομάδας, που ήταν παρούσες στην επιτροπή, ανέφεραν περιστατικό όπου τους δόθηκαν μεταχειρισμένες στολές της Εθνικής Νέων, με παντελονάκια μεγαλύτερα σε μέγεθος και χωρίς λουράκι. Καταγγελίες έγιναν και για τις συνθήκες προπόνησης, καθώς όπως αναφέρθηκε στην Επιτροπή, η Εθνική Γυναικών Κύπρου, προπονείται σε γήπεδα δεύτερης κατηγορίας, τα οποία δεν πληρούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις για ομάδα Εθνικής Ποδοσφαίρου.

Προς επιβεβαίωση των όσων υποστηρίζουν, ο Σπύρος Νεοφυτίδης, Πρόεδρος της ΠΑΣΠ, ανάρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, φωτογραφίες από την Εθνική Ανδρών και Γυναικών, να φορούν τις ίδιες στολές, αλλά και επίσημα έγγραφα από το κονδύλια εκατομμυρίων που αποδεσμεύονται κάθε χρόνο για τον αθλητισμό, με μόλις μερικές χιλιάδες να αφορούν την Εθνική Ομάδα Γυναικών, αλλά και Futsal.


Για υπερβολές και ψεύδη έκανε λόγο ο Εκπρόσωπος Τύπου της ΚΟΠ, Κωνσταντίνος Σιαμπουλής, σε παρέμβασή του στην ραδιοφωνική εκπομπή της Κατερίνας Ηλιάδη στον Πολίτη, σήμερα το πρωί, ο οποίος παραδέχτηκε μεν πως όσον αφορά τις αμοιβές υπάρχουν διαφορές με την αντίστοιχη ομάδα των ανδρών, ωστόσο τόνισε ότι δεν έχουν να κάνουν με διάκριση φύλου, αλλά με το επίπεδο, την ποιότητα και τα έσοδα που έχει από κάθε ομάδα η Ομοσπονδία.



Παράλληλα, για τις στολές, ο κος Σιαμπουλής είπε πώς, ναι μεν οι στολές είναι μεταχειρισμένες αλλά κατάλληλες τόσο για άνδρες όσο και για γυναίκες. Ωστόσο, παραδέχτηκε ότι θα μπορούσαν να παραγγελθούν και γυναικείες στολές, αλλά δεν εντάχθηκαν στην τελευταία παραγγελία στολών της ΚΟΠ, γιατί όπως είπε, τότε δεν μπορούσαν να γνωρίζουν ότι η Εθνική Γυναικών θα είχε διεθνή παρουσία. Όπως είπε, η Εθνική Γυναικών ποδοσφαίρου είναι μία νέα Εθνική.

Ποιο διαλλακτικός φάνηκε στις δηλώσεις του, ο Γενικός Γραμματέας της ΚΟΠ, αρμόδιος για το γυναικείο ποδόσφαιρο, Φοίβος Βάκης, ο οποίος ανέφερε πως η Ομοσπονδία ενδιαφέρεται για το γυναικείο ποδόσφαιρο και θα μεταφέρει τα όσα ακούστηκαν στην Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, στην ΚΟΠ, ούτως ώστε να βρεθούν λύσεις και να επιλυθούν τα προβλήματα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ