Ψάχνουν δυο άτομα για δουλειά σε απομονωμένο νησί στην Ιρλανδία

Το ενδιαφέρον είναι ήδη τεράστιο, με αιτήσεις από όλο τον κόσμο.

Article featured image
Article featured image

Η δουλειά να πούμε πως είναι απαιτητική σε αυτό το μικροσκοπικό νησί στην Ιρλανδία, και πως εκεί δεν υπάρχει καν ηλεκτρικό ρεύμα, wifi ή ζεστό νερό για ντους και αρκετό αέρα, προσέλκυσε παγκόσμιο ενδιαφέρον αιτούντων για τη θέση.

Μια διαφήμιση για δύο φροντιστές που θα διαχειρίζονται καταλύματα και ένα μικρό καφενείο στο νησί Great Blasket, έξω από την ακτή του Ατλαντικού της Ιρλανδίας, έχει προσελκύσει αιτήσεις από την Αλάσκα έως τη Νότια Αφρική. Οι υποψήφιοι είναι εκατοντάδες από τότε που υπήρξε διαφήμιση για τις θέσεις εργασίας. Οι θέσεις, που λειτουργούν από την 1η Απριλίου έως την 1η Οκτωβρίου του τρέχοντος έτους, περιλαμβάνουν δωρεάν διαμονή και φαγητό και εκπληκτική θέα από το πιο δυτικό σημείο της Ιρλανδίας το οποίο όμως έχει έκταση μόλις 4,2 τ.χλμ.

irlandia.jpg


«Είναι έντονη και σκληρή δουλειά, αλλά είναι μια πολύ μοναδική θέση», δήλωσε η Alice Hayes, η οποία δημοσίευσε την αγγελία. «Είναι βασικά αυτά που προσφέρει - φωτιά, κεριά, σόμπες, άγρια ζωή και φύση». Οι ιδανικοί υποψήφιοι θα έπρεπε να έχουν καλή σχέση, καθώς η δουλειά ταιριάζει σε δύο φίλους ή ζευγάρι και θα έπρεπε να είναι σε φόρμα, ευγενικοί και κοινωνικοί.

Οι δύο εργαζόμενοι θα πρέπει να φροντίζουν τρεις κατοικίες, οι οποίες φιλοξενούν έως και 21 άτομα και να σερβίρουν τσάι, καφέ και σνακ στους επισκέπτες που καταφθάνουν με φέρι. Το νερό βράζει σε εστίες αερίου και μια μικρή ανεμογεννήτρια παράγει αρκετό ηλεκτρικό ρεύμα για να φορτίσει ένα τηλέφωνο. «Έτσι δεν είστε εντελώς αποκομμένοι», δήλωσε η Hayes στον Guardian, η οποία δεν αποκάλυψε τους μισθούς.


Το μεγάλο Blasket είναι μέρος των νήσων Blasket, στα ανοικτά των ακτών του Kerry. Μικρές κοινότητες ιρλανδών ζούσαν εδώ και αιώνες στο νησί και ασχολήθηκαν με την καλλιέργεια, την αλιεία και την ύφανση. Η μετανάστευση σχεδόν αφάνισε τον πληθυσμό και τελικά το 1953 η κυβέρνηση απέσυρε τους τελευταίους κατοίκους.

Οι υπεύθυνοι φροντιστές μέχρι τώρα ήταν οι Lesley Kehoe και Gordon Bond, ένα ζευγάρι που εγκατέλειψε το Δουβλίνο για να ζήσει στο νησί, αλλά αποφάσισε να μην συνεχίσει και φέτος.


Πηγή: Lifo

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ