Ποιος ήταν ο Αλ Καπόνε που γεννήθηκε σαν σήμερα

Ο «Σημαδεμένος» γεννιέται σαν σήμερα, στο Μπρούκλιν.

Article featured image
Article featured image

Ο Ιταλοαμερικανός Άλφονς Γκαμπριέλ Καπόουν γεννήθηκε το 1899 στις ΗΠΑ. Το έγκλημα μπήκε από νωρίς στη ζωή του, αφού μόλις στα 14 του έγινε μέλος σε συμμορία, μετακομίζοντας στο Σικάγο. Εκεί δικτυώθηκε με άλλη μία «κακή παρέα» με την οποία ξεκίνησε το λαθρεμπόριο μπύρας, τη μαστροπεία και τα παράνομα στοιχήματα, κατά την περίοδο της ποτοαπαγόρευσης.

al-capone.jpg


Μέσα σε πέντε χρόνια, ο Αλ Καπόνε, όπως ήταν το παρατσούκλι του, ανέλαβε τα ηνία ως ο αρχηγός της σπείρας και ως το τέλος της δεκαετίας βρισκόταν στη λίστα του FBI με τους πλέον καταζητούμενους κακοποιούς. Αυτό του έδωσε τεράστια δύναμη, καθώς μπορούσε να δωροδοκήσει μέχρι και τον δήμαρχο του Σικάγο, ώστε να εξασφαλίσει κάλυψη για την συμμορία του.

maxresdefault.jpg

Οι αρχές τον είχαν βάλει στο στόχαστρο από το 1929 και τελικά τον συνέλαβαν δύο φορές, όμως ο περιβοήτος γκάνκστερ ξεγλιστρούσε λόγω καλής διαγωγής. Δε συνέβη το ίδιο το 1932, όταν κατηγορήθηκε για φοροδιαφυγή και καταδικάστηκε σε 11 χρόνια φυλάκιση και πρόστιμο 50.000 δολαρίων. Εξέτισε την ποινή του στις φυλακές της Ατλάντα και αργότερα στο Αλκατράζ και τελικά αποφυλακίστηκε στις 16 Νοεμβρίου του 1939. Κατά τη διάρκεια της παρανομής του εκεί εμφάνισε συμπτώματα άνοιας, τα οποία οφείλονταν στο μικρόβιο της σύφιλης.

Η κακή κατάσταση της υγείας του, έκανε τον δαιμόνιο γκάνγκστερ να μην επιστρέψει ποτέ στο Σικάγο ως μαφιόζος. Το 1946 οι γιατροί του ανακοίνωσαν πως η νοημοσύνη του δεν ξεπερνά αυτή ενός δωδεκάχρονου παιδιού. Έκτοτε, έμεινε κοντά στους συγγενείς του και ως το θάνατό του, το 1947, δεν ξαναεμφανίστηκε ποτέ δημοσίως.

alfeat.jpg


Οι τρεις χαρακιές στο πρόσωπό του τον έκαναν να μείνει στην ιστορία με το εμβληματικό προσωνύμιο «Σημαδεμένος» («Scarface»), ονομασία που πρόδιδε το διαβόητο παρελθόν του.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ