«Δίδυμα» στην Αθήνα γεννήθηκαν με διαφορά 11 χρόνων

Μία 43χρονη γυναίκα στην Αθήνα γέννησε ένα υγιέστατο αγοράκι, το οποίο είχε συλληφθεί μέσω εξωσωματικής πριν 11 χρόνια, ταυτόχρονα μαζί με το «δίδυμο» αδελφάκι του.

Article featured image
Article featured image

Η μητέρα κρατά στα χέρια της το μωρό και ανυπομονεί να το γνωρίσει στο άλλο της παιδί που είναι δέκα ετών.

«Είμαι πολύ χαρούμενη που μετά από τόσα χρόνια απέκτησα και το δεύτερο μου παιδί. Το πρώτο είχε έρθει το 2009 και ήρθε το δεύτερο το 2020», είπε χαρακτηριστικά. Η 43χρονη είχε καταψύξει το δεύτερο γονιμοποιημένο ωάριο, αλλά η νομοθεσία προβλέπει ότι τα κατεψυγμένα ωάρια και έμβρυα θα καταστρέφονται μόλις συμπληρωθεί μια δεκαετία. Έτσι, παρά τις δυσκολίες αποφάσισε να γίνει για δεύτερη φορά μητέρα.

«Είμαι πολύ χαρούμενη διαφορετικά δεν θα προλάβαινα. Τα έμβρυα καταστρέφονται. Η διαδικασία να γίνω δεύτερη φορά μητέρα ήταν δύσκολη λόγω οικονομικών προβλημάτων, αλλά έπρεπε να το αποφασίσω», συμπλήρωσε.


Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι επιστήμονες που ασχολούνται με τις μεθόδους υποβοηθούμενης γονιμοποίησης ζητούν να αλλάξει το νομοθετικό πλαίσιο και να παραταθούν τα όρια κατεψυγμένων ωαρίων και εμβρύων ώστε όλο και περισσότερα ζευγάρια να μπορούν να φέρουν στον κόσμο παιδιά.



Φωτογραφία: freestocks.org / Unsplash

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ