10 άτομα μάς λένε για τα οφέλη της αγκαλιάς

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αγκαλιάς (21 Ιανουαρίου) ρωτήσαμε και μάθαμε το νόημα πίσω από αυτή την κίνηση.

Article featured image
Article featured image

Σύμφωνα με τους επιστήμονες 10 δευτερόλεπτα αγκαλιάς αρκούν για να μειωθεί η αρτηριακή πίεση και οι ορμόνες του στρες και να αυξηθούν οι ορμόνες της ευεξίας. Η παγκόσμια ημέρα αγκαλιάς ήταν ιδέα του φοιτητή Kevin Zaborney, ο οποίος βρήκε έναν έξυπνο τρόπο να υπενθυμίσει την αξία της αγκαλιάς.

Ρωτήσαμε 10 άτομα για τα οφέλη της αγκαλιάς στη ζωή τους, αλλά και πόσο συχνά την προσφέρουν σε αυτούς που αγαπάνε.

Ευγενία, 28 ετών

Κάνω καθημερινά δύο αγκαλιές, κυρίως στη μαμά και στον μπαμπά μου. Μου προσφέρουν την ηρεμία και την ασφάλεια που έχω ανάγκη.

Νίκος, 28 ετών

Σε μία μέρα κάνω περίπου 10 αγκαλιές. Στην κοπέλα μου, στους γονείς μου και σε φίλους. Η αγκαλιά μάς φέρνει πιο κοντά χαρίζοντας ηρεμία, χαρά, ζεστασιά.

health-benefits-of-hugging.gif


Γιώργος, 50 ετών

Πόσες αγκαλιές κάνω κάθε μέρα; Κάπου στις 10. Στην οικογένεια σίγουρα, αλλά και σε όποιον άλλο χρειαστεί. Τι κερδίζω; Η αγκαλιά είναι συναισθηματική επένδυση και για τις δύο πλευρές.

Αλεξία, 29 ετών

Αγκαλιάζω τα ανιψάκια μου περίπου τρεις φορές τη μέρα. Γεμίζω ενέργεια!

father-embracing-kids.jpg


Λυδία, 25 ετών

Δεν μετράω τις αγκαλιές μου, όμως νομίζω κάνω δύο την ημέρα. Στους φίλους, την οικογένεια, τη σχέση μου. Ηρεμώ και νιώθω πολλή χαρά.

Νίκος, 31 ετών

Τέσσερις φορές την ημέρα αγκαλιάζω τον αγαπημένο μου συνάδελφο Μάκη! Κερδίζει επάξια τις αγκαλιές γιατί μου μαγειρεύει dinner και βλέπουμε μαζί αγώνες σπίτι του, επειδή δεν έχω Nova.

Μάκης, 37 ετών

Ανταποδίδω χωρίς σκέψη τις τέσσερις αγκαλιές στον Νίκο (καθώς δουλεύει both ways) και άλλες δέκα στα όνειρα μου! Συνήθως αγκαλιάζω Ρωσίδες. Ζούμε με τα όνειρα, άρα κερδίζω ζωή!

Σταύρια, 31 ετών

Τις καθημερινές κάνω μία μόνο αγκαλιά, αλλά τα Σαββατοκύριακα μπορεί να ξεπεράσουν τις 10! Αγκαλιάζω φίλους, τη μαμά, τον μπαμπά, τον αδερφό μου και φυσικά την σκυλίτσα μου την Μόλι. Νιώθω καλύτερα συναισθηματικά, πιο ασφαλής!

images.jfif


Παντελής, 38 ετών

Κάνω περίπου 15 αγκαλιές την ημέρα. Από την εμπειρία μου οι καλύτερες είναι οι πρωινές! Αγκαλιάζω κυρίως τη γυναίκα μου και καμιά φορά το σκύλο μου. Νιώθω απίστευτη ηρεμία.

Ανδρέας, 30 ετών

Κάνω όσες πιο πολλές αγκαλιές μπορώ. Στην κοπέλα μου, στους φίλους μου, σε άτομα που αγαπώ. Όλος ο κόσμος μια αγκαλιά! Κατά τη διάρκεια μιας αγκαλιάς έχεις όμορφα συναισθήματα. Κερδίζεις την ζεστασιά αυτού που αγκαλιάζεις!

1487114534183.jpg

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ