Πιο ψυχρή η αποψινή νύχτα από την χθεσινοβραδινή

Την Παρασκευή αναμένεται να σημειωθούν οι χαμηλότερες θερμοκρασίες για το φετινό χειμώνα.

Article featured image
Article featured image

Υποχωρεί η ψυχρή αέρια μάζα που επηρεάζει την περιοχή μας σήμερα Τρίτη ενώ από την Πέμπτη το βράδυ, νέα πιο ψυχρή αέρια μάζα θα κατηφορίσει προς την περιοχή μας, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει στο Δελτίο που μόλις εξέδωσε το kitasweather.com.

Χθες βράδυ παρατηρήθηκε η πιο κρύα νύχτα του φετινού χειμώνα στα ορεινά και υψηλότερα ημιορεινά, με την θερμοκρασία από τον μετεωρολογικό μας σταθμό στο ξενοδοχείο Jubilee να πέφτει στους -6.1 βαθμούς Κελσίου.

Στις υπόλοιπες περιοχές, οι θερμοκρασίες αν και ήταν χαμηλές, δεν ήταν οι χαμηλότερες για φέτος. Παρόλα αυτά, η αποψινή νύχτα αναμένεται να είναι πιο κρύα από την χθεσινή στο εσωτερικό και στα παράλια, λόγω της εξασθένισης των ανέμων, αλλά και της απουσίας νεφώσεων.


Screenshot_4-2-1024x755.png


Επίσης χθες βράδυ, χιονοπτώσεις/χιονοστρώσεις παρατηρήθηκαν για πρώτη φορά τον φετινό χειμώνα εκτός των υψηλότερων κουρφών του Τροόδους, όπως μπορείτε να δείτε στο πιο κάτω βίντεο από τον Αμίαντο.

Αύριο Τετάρτη αλλά και την Πέμπτη, αναμένεται σταδιακή άνοδος των θερμοκρασιών με κύριο χαρακτηρηστικό την αυξημένη ηλιοφάνεια, ωστόσο, τα βράδια θα παραμείνουν ψυχρά.

Σταδιακά, από την Πέμπτη το βράδυ, νέα πιο ψυχρή αέρια μάζα θα επηρεάσει την περιοχή μας από τα βόρεια/βορειοανατολικά ενώ ταυτόχρονα, αναμένεται σταδιακή ενίσχυση των βόρειων ανέμων. Επίσης, την Πέμπτη το βράδυ, υπάρχει η πιθανότητα τοπικών βροχών και τοπικών πρόσκαιρων χιονοπτώσεων κυρίως από τα 700 μέτρα και άνω.

Από την Παρασκευή, ο καιρός θα καταστεί κυρίως αίθριος αλλά θα είναι ψυχρός για την εποχή, με τις θερμοκρασίες να κυμαίνονται πιο κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, όπως μπορείτε να δείτε στην πιο κάτω εικόνα.

Λόγω του ότι η κορύφωση των ψυχρών αερίων μαζών θα είναι κατά την διάρκεια της ημέρας της Παρασκευής, αναμένουμε να σημειωθούν οι χαμηλότερες μέγιστες θερμοκρασίες για τον φετινό χειμώνα.

Αύριο Τετάρτη αλλά και την Πέμπτη, αναμένεται σταδιακή άνοδος των θερμοκρασιών με κύριο χαρακτηριστικό την αυξημένη ηλιοφάνεια, ωστόσο, τα βράδια θα παραμείνουν ψυχρά. Σταδιακά, από την Πέμπτη το βράδυ, νέα πιο ψυχρή αέρια μάζα θα επηρεάσει την περιοχή μας από τα βόρεια/βορειοανατολικά ενώ ταυτόχρονα, αναμένεται σταδιακή ενίσχυση των βόρειων ανέμων. Επίσης, την Πέμπτη το βράδυ, υπάρχει η πιθανότητα τοπικών βροχών και τοπικών πρόσκαιρων χιονοπτώσεων κυρίως από τα 700 μέτρα και άνω.

Από την Παρασκευή, ο καιρός θα καταστεί κυρίως αίθριος αλλά θα είναι ψυχρός για την εποχή, με τις θερμοκρασίες να κυμαίνονται πιο κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα. Λόγω του ότι η κορύφωση των ψυχρών αερίων μαζών θα είναι κατά τη διάρκεια της ημέρας της Παρασκευής, αναμένουμε να σημειωθούν οι χαμηλότερες μέγιστες θερμοκρασίες για τον φετινό χειμώνα.image-83-1024x757.png

Θερμοκρασιακή ανωμαλία στα 2 μέτρα για την Παρασκευή 24/01/2020


Αναλυτικά το δελτίο καιρού από το kitasweather.com

Απόψε, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι έως βορειοανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται 2-4 βαθμούς Κελσίου πιο κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα πέσει γύρω στους 2 βαθμούς στο εσωτερικό, 4 έως 6 στα παράλια και στους -7 βαθμούς στη Χιονίστρα, όπου θα επικρατεί παγετός.

Αύριο Τετάρτη, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις στα ορεινά το μεσημέρι και το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί έως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 2-4 μποφόρ ενώ στα δυτικά παράλια θα πνέουν δυτικοί έως βορειοδυτικοί, της ίδιας έντασης. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 16 βαθμούς σε εσωτερικά τμήματα του νησιού, 16 έως 18 στα παράλια και στους 2 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Αύριο βράδυ, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί έως βορειοδυτικοί, ασθενείς 1-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται 2-4 βαθμούς Κελσίου πιο κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα πέσει γύρω στους 3 βαθμούς στο εσωτερικό, 4 έως 6 στα παράλια και στους -5 βαθμούς στη Χιονίστρα, όπου θα σχηματιστεί παγετός.

Την Πέμπτη, ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος ενώ αργότερα θα παρατηρηθούν τοπικά αυξημένες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί έως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα έως ελαφρώς πιο πάνω και θα ανέλθει γύρω στους 17 βαθμούς σε εσωτερικά τμήματα του νησιού, 17 έως 19 στα παράλια και στους 2 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Την Πέμπτη το βράδυ, παροδικά αυξημένες νεφώσεις ενδέχεται να δώσουν λίγες τοπικές βροχές. Εάν παρατηρηθούν φαινόμενα από τα 700 μέτρα και άνω, θα είναι υπό την μορφή χιονιού. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι έως βορειοανατολικοί, μέτριοι μέχρι ισχυροί 4-5 μποφόρ και στα προσήνεμα παράλια αλλά και στα προσήνεμα ορεινά/ημιορεινά, ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί 5-6 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα πέσει γύρω στους 5 βαθμούς στο εσωτερικό, 6 έως 8 στα παράλια και στους -6 βαθμούς στη Χιονίστρα, όπου θα σχηματιστεί παγετός.

Την Παρασκευή, ο καιρός θα καταστεί κυρίως ηλιόλουστος και ψυχρός. Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση και θα κυμαίνεται 2-5 βαθμούς πιο κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Το σαββατοκύριακο, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις στα ορεινά το μεσημέρι και το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακή αισθητή άνοδο για να κυμανθεί γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα έως ελαφρώς πιο πάνω μέχρι την Κυριακή.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ