Ένα αλλιώτικο Escape Room θα λειτουργήσει στο Mall of Cyprus

Μάθε όλες τις λεπτομέρειες εδώ.

Ένα αλλιώτικο Escape Room θα λειτουργήσει στο Mall of Cyprus

Μάθε όλες τις λεπτομέρειες εδώ.

Article featured image
Article featured image

Ένα εντυπωσιακό Escape Room έρχεται στη Λευκωσία για δύο μόνο μέρες, στο πλαίσιο της εκστρατείας «ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ» (#yourEUright) που πραγματοποιείται από το διοικητικό τμήμα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αρμόδιο για την ευρωπαϊκή πολιτική στους τομείς της δικαιοσύνης, των καταναλωτών και της ισότητας των φύλων (DG Just).

Το Escape Room, το οποίο θα περάσει από συνολικά δέκα ευρωπαϊκές χώρες, θα κάνει στάση στο The Mall of Cyprus το Σάββατο, 25 Ιανουαρίου από τις 11:00 μέχρι τις 20:00 και την Κυριακή, 26 Ιανουαρίου από τις 11:00 μέχρι τις 19:00.

Το κοινό, θα έχει την ευκαιρία να συμμετάσχει στο παιχνίδι εντελώς δωρεάν, σε ομάδες των τεσσάρων ατόμων, και να εξιχνιάσει το «μυστήριο», μαθαίνοντας παράλληλα τα δικαιώματά του ως καταναλωτής.


Escape the Room 1.jpg


Κατά τη διάρκεια αυτής της μοναδικής εμπειρίας, οι συμμετέχοντες θα μάθουν για τα δικαιώματά τους που αφορούν τα ταξίδια, την ασφάλεια των προϊόντων, τη διαφάνεια στα τέλη και τις υπηρεσίες των τραπεζών, τις διαδικτυακές αγορές, την εγγύηση των προϊόντων, την αξιόπιστη διαφήμιση και τους δίκαιους όρους συμβολαίων.

Λόγω του ότι μερικές φορές τέτοια ζητήματα μπορεί να είναι πολύπλοκα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δημιούργησε αυτό το ευφάνταστο παιχνίδι για να ευαισθητοποιήσει και να ενημερώσει το κοινό, με απλά καθημερινά παραδείγματα.


Escape the Room 2.jpg


Η εκστρατεία «ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ» (#YourEUright), η οποία ξεκίνησε στην Κύπρο το καλοκαίρι του 2019, ενημερώνει καταναλωτές σε ολόκληρη την Ευρώπη για τα δικαιώματά τους αλλά και που μπορούν να απευθυνθούν σε περίπτωση που χρειάζονται βοήθεια.

Στην Κύπρο, δόθηκε έμφαση στο δικαίωμα επιστροφής προϊόντων που αγοράστηκαν διαδικτυακά εντός 14 ημερών, στη διαφάνεια και τα τέλη των τραπεζών καθώς και στα ασφαλή προϊόντα.


Escape the Room 3.jpeg


Ο σύγχρονος καταναλωτής έχει σήμερα πολλές επιλογές, αφού η τεχνολογία συνεχώς εξελίσσεται, και επομένως χρειάζεται πιο σαφείς και ακριβείς πληροφορίες για να είναι πλήρως ενημερωμένος για τα δικαιώματά του.

Ως εκ τούτου, η ΕΕ έχει θεσπίσει συγκεκριμένες πολιτικές με σκοπό ένα ενιαίο καθορισμένο πλαίσιο για τα δικαιώματα των καταναλωτών σ’ όλα τα κράτη – μέλη το οποίο να διασφαλίζει τη διαφάνεια και να αυξήσει την εμπιστοσύνη των καταναλωτών. Με την εναρμόνιση της νομοθεσίας για τα δικαιώματα, η Ε.Ε. διευκολύνει τους καταναλωτές να εξασκούν τα δικαιώματά τους και να μπορούν να λαμβάνουν ορθές αποφάσεις για ασφαλείς αγορές που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες τους.

Ενίσχυσε τη θέση σου ως καταναλωτής, μαθαίνοντας περισσότερα για τα δικαιώματά σου μέσα από την ιστοσελίδα https://europa.eu/youreuright/home_el

Έχεις δίκιο! #yourEUright

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ